• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren testament čuvenog tajkuna: Sve ostavio Titu i vernim slugama, neće morati da rade do kraja života

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Ratan Tata Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia

Najpoznatiji indijski biznismen Ratan Tata testamentom je ostavio svom psu veliki deo svog bogatstva od 110 miliona evra. Tražio je da se njegovom voljenom ljubimcu pruži neograničena briga nakon njegove smrti.

Ratan Tata, koji je zaslužan za transformaciju Tata grupe u globalno poznat konglomerat, preminuo je u bolnici u Mumbaiju u 86. godini, prenosi Jutarnji list.

Nikada se nije ženio niti je imao decu, a u Indiji je običaj da osoba u takvom slučaju ostavi svoju imovinu braći i sestrama.

On to nije uradio, preskočivši svog brata Džimija Tatu i polusestre Širin i Dinu Džejbhoj i ostavivši svoje imanje svom voljenom nemačkom ovčaru Titu.

U Indiji je retkost da kućni ljubimci i sluge dobiju tako izdašnu sumu, a bogatstvo se uglavnom čuva u porodici, piše Daily Mail.

Tata je u testamentu precizirao da je ljubimac bio uz njega dok nije umro i da želi neograničenu brigu o njemu. Tokom života pokazivao je veliku ljubav prema životinjama, a svima u grupi Tata je naložio da nikada ne odbijaju životinje lutalice.

Iznos koji je Tata ostavio batleru i kuvaru koji su se brinuli o njemu je veoma velikodušan, rekao je njegov bliski prijatelj Suhel Set.

"Nikada više neće morati da rade i biće veoma dobro zbrinuti", rekao je Set.

Za one koji su ga dobro poznavali, ovaj potez nije iznenađujući.

"Ovo nije izjava o bogatstvu, već gest zahvalnosti za radost i brigu koju su mu pružili njegov ljubimac i njegova dva najbliža pomoćnika", kažu poznanici.

Tata je rođen 1937. godine u Bombaju. Želeo je da bude arhitekta i radio je u SAD, ali ga je tada baka zamolila da se vrati kući i pridruži rastućem porodičnom biznisu. Počeo je da radi 1962. godine u TISCO-u, sada poznatoj kao Tata Group. U to vreme je radio u fabrici visokih peći i živeo u hostelu za šegrte. Godine 1991. preuzeo je porodičnu imperiju nakon radikalnih reformi slobodnog tržišta koje su pokrenute te godine u Indiji. Bio je na čelu konglomerata 21 godinu i tokom tih godina proširio je globalno prisustvo kompanije na britanske luksuzne brendove kao što su Jaguar i Land Rover.

Tata grupa sada obuhvata skoro 100 kompanija i zapošljava više od 350.000 ljudi širom sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Muk ispred kuće ubijenih brata i sestre u Sokolcu: Ovo je domaćinstvo koje je u crno zavio Alija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>