• 9

Najveći problem bitkoina o kome se ćuti

Činjenica je da postoji strah od najpoznatije kriptovalute kada je reč o širim mogućnostima

  • 9

Digitalna valuta bitkoin opet je počeo da raste i izgleda da je to bilo dovoljno da prestane da se polemiše o njegovom problemu.

Činjenica je da postoji strah od najpoznatije kriptovalute kada je reč o širim mogućnostima. Posle brojnih najava kako ova kriptovaluta može da se upotrebi, osim za trgovanje na berzi, i u klasičnoj kupovini, gotovo niko to ne radi.

Prema podacima njujorškog analitičkog centra Chainalysisa, svega 1,3 odsto privrednih  transakcija u prvom kvartalu ove godine sprovodi se putem bitkoina.

I dalje veoma mali broj korisnika usuđuje se da koristi digitalne kovanice za plaćanje bežičnih usluga zbog nepredviđenog kretanja na tržištu.

Stručnjaci smatraju da se ovaj problem može rešiti jedino ukoliko bi se u potpunosti promenila cela percepcija potrošača o bitkoinu čime bi ova elektronska valuta zaista postala alternativno sredstvo plaćanja.

Ovaj trend bi mogao ubuduće da postane glavni problem opastanka bitkoina, piše Blumberg.

Investitori predlažu zato sigurnije rešenje, a to je da se okrene nečemu što je izvesnije ostvariti - da se najpoznatija kriptovaluta prevori u digitlanu verziju zlata.

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Crfun

    Ima preko 1000 i više različitih coina nije samo Bitcoin.

  • TajBitKoin

    Da li se to jede ? Šta se pije uz njega?

  • Sss

    Sta pricate??? Bitkoin I ostale valute se trose uveliko na deep webu za sta su I namenjene

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke