• 0

Najveća transakcija do sada: Salesforce kupuje softversku kompaniju Tableau za 15,7 milijardi $

Ovo je najveća transakcija Salesforca do sada

  • 0

Salesforce je objavio veliku vest u nastojanju da pojača svoje prisustvo u vizualizaciji podataka i (uopšteno) alatima kako bi pomogao kompanijama i preduzećima da iskoriste potencijal velike količine podataka koje koriste i skupljaju: Salesforce kupuje Tableau za 15,7 milijardi dolara.

Preuzimanje Tableau-a će biti najveća transakcija Salesforce-a do sada, prema podacima koje je prikupio Bloomberg. Glavni izvršni direktori Marc Benioff i Keith Block bili su u potrazi za novim tržištima kako bi ostvarili godišnji cilj prihoda od 26 do 28 milijardi dolara do fiskalne 2023. godine.

Tableau ima oko 86.000 poslovnih korisnika, uključujući Charles Schwab, Verizon (koji poseduje TC), Schneider Electric, Southwest i Netflix. Salesforce je rekao da će Tableau raditi samostalno i pod vlastitim brendom nakon akvizicije. Sedište Tableau-a će i dalje biti u Sijetlu na čijem čelu će i dalje biti CEO Adam Selipsky, bivši izvršni direktor Amazon-a, koji je prebacivao softverske alate Tableau na cloud pretplate, zajedno sa drugim članovima trenutnog rukovodstva.

Poznat po svojim aplikacijama za grafikone i analitičkim kontrolama, Tableau je proširio svoju liniju proizvoda kako bi uključio alate za čišćenje podataka i mašinsko učenje, što mu je omogućilo da se takmiči u širem skladištenju podataka.

Spajamo svetski broj jedan među CRM-ovima sa analitičkom platformom broj jedan. Tableau pomaže ljudima da vide i razumeju podatke, a Salesforce pomaže ljudima da se angažuju i razumeju klijente. To je zaista najbolje od oba sveta za naše klijente – spajajući dve važne platforme koje su potrebne svakom klijentu da razumeju njihov svet “, rekao je Marc Benioff iz Salesforce-a, u izjavi.

- Oduševljen sam što mogu da poželim dobrodošlicu Adamu i njegov tim u Salesforce -

- Udruživanje snaga sa Salesforce-om će poboljšati našu sposobnost da pomognemo ljudima da svuda vide i razumeju podatke - rekao je Selipsky.

(Telegraf Biznis/TechCrunch/PC Press)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke