• 0

"PayPal" se širi na Evropu preko svoje usluge za prenos novca - Xoom

Ova usluga će biti dostupna u 32 zemlje Evrope

  • 0

Kompanija za plaćanja PayPal se širi na evropski kontinent preko svoje usluge prenosa novcaXoom. Usluga će biti dostupna u 32 zemlje Evrope.

Xoom će korisnicima omogućiti prenos novca u inostranstvo na više od 130 međunarodnih tržišta, uključujući Indiju, Pakistan, Nigeriju, Keniju, Poljsku i Kinu.

Kompanija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama kaže kako će to pomoći da se “zgrabi” udeo globalnog tržišta doznaka u vrednosti od 689 milijardi eura, čemu će pomoći unapred uspostavljene usluge plaćanja u SAD-u i Kanadi.

Ebay, Paypal

Foto: AP/Tanjug

Xoom će sarađivati ​​s velikim bankama i drugim finansijskim kompanijama u Evropi kako bi se olakšao prenos novca, a kupci će moći da prenesu do 11.029 dolara po transakciji.

Od 2014, PayPal sistem plaćanja je dostupan u Crnoj Gori, ali građani mogu da ga koriste samo da bi platili usluge, isključivo u inostranstvu. Od tada se u javnosti često govori i o mogućem proširenju funkcionalosti opcijom prijema novca na PayPal račune, ali to se do danas nije dogodilo.

Taj servis je korisnicima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini dostupan više od sedam godina – i za plaćanje i za prijem novca. A od 2014. godine i Srbija ima potupno funkcionalan PayPal servis.

(Telegraf Biznis / bankar.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>