Šuška se da je Amazon obilazio zemlje regiona, otkrivamo da li ima šanse da dođe u Srbiju

Predstavnici Amazona su možda bili u Hrvatskoj, ali u Srbiji nisu

Prethodnih dana, vest da će najveća svetska onlajn trgovina, najbogatijeg čoveka na svetu, Amazon, uskoro u potpunosti biti dostupna u Hrvatskoj, obišla je region.

Pisalo se Amazon planira da sa Hrvatskom poštom ostvari ekskluzivnu saradnju za dostavu u celoj Hrvatskoj, a potencijalno i u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

U javnost je dospela vest da su predstavnici Amazona posetili Hrvatsku i obišli novi logistički centar u Velikoj Gorici. Međutim, prema našim izvorima, o tog posla u Srbiji, trenutno nema ništa.

Naime, nisu vođeni još nikakvi pregovori u ulasku te kompanije u Srbiju, saznajemo.

Tech Regulation

Reed Saxon, Alan Diaz, Jeff Chiu

Što ne znači, naravno, da ih neće biti.

Dolazak Amazona u Hrvatsku i zemlje regiona imao nemerljive benefite, pišu regionalni mediji, kako za samu Hrvatsku poštu koja bi dobila snažnog globalnog partnera i ojačala svoju konkurentnost na tržištu, tako i za same građane koji, uprkos zakonima EU, ne mogu da koriste sve beneficije Amazona. Građani Hrvatske moraju da, uz dodatne troškove, plaćaju poštanske usluge u Nemačkoj, odakle bi paket nastavio svoj put ka konačnom odredištu.

VLASNIK AMAZONA NAJBOGATIJI NA SVETU

Prihod Amazona je lani iznosio 233 milijarde dolara, a u ovoj kompaniji radi gotovo 650.000 ljudi. Preko ovog servisa, robu prodaje preko 5 miliona kompanija. Osnivač Amazona Džef Bezos je ove godine postao najbogatiji čovek na svetu čije se bogatstvo procenjuje na više od 160 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis/V.B)

Tagovi: Amazon, Elektronska trgovina, etrgovina, najveći onlajn trgovac, Srbija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (6)
Poređaj komentare:
 • C
  CrniGorac

  Cist dokaz da postajemo jeftina radna snaga! 🙈🙉🙊

 • D
  Dragan

  Ako Predsednik proceni da nam Amazon treba,imacemo ga

 • D
  Dekika

  Nema sanse, to je posao kao stvoren za crnogorce. Stoji u mestu i pakuje a kao nesto radi. Izmisljeno za njih.