Bledi sjaj bitkoina, pao na 8.000 zbog loše tražnje

Najveći dnevni pad

Bitkoin nije uspeo da se oporavi od tromesečnog minimuma na koji je "skliznuo" u utorak, za šta je okrivljen "mlak" prijem bitkoin fjučersa na berzi "Interkontinental eksčejndž", koja je vlasnik Njujorške berze (NYSE).

Bitkoin, najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, oslabio je na jutrošnjem trgovanju za dva odsto na 8.364 dolara, prenosi agencija Rojters.

Kriptovaluta je juče pala za čak 15 procenata, da bi u jednom trenutku dotakla nivo od 8.000 dolara. To je bio najveći dnevni pad od 16. jula, ali je kasnije ipak uspela da neutrališe deo gubitaka.

Berza "Interkontinental eksčejndž" je u ponedeljak uključila u trgovanje "bakkt" bitkoin fjučerse, za koje su mnogi ljubitelji kriptovaluta verovali da će privući novac većih investitora.

Juče je, međutim, istrgovano 166 takvih ugovora, što je, prema ocenama analitičara i trgovaca, neimpresivan obim. Pojedini analitičari su, takođe, takav ishod protumačili kao kontinuirani signal oklevanja većih investitora prema kriptovalutama.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Bitcoin, Bitkoin, Kriptovalute, tržište kriptovaluta

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
  • N
    nikolas

    NE GUBITE ULUDO TESKO STECENI NOVAC!!! OVO JE IGRA ZA MULTIMILIJARDERE !!! POCELA JE ERA IRACIONALNE EKONOMIJE GDE CE NEKO OD NECIJE PROPASTI PROFITIRATI!!! OBICAN NAROD NEMOZE DA ULAZI U TU IGRU JER CE OSTATI BEZ GACA!!!