• 1

ICT gigant otpušta 9.000 ljudi

Nadaju se da će uštedeti milijardu dolara

  • 1

Američki proizvođač računara HP najavio je zatvaranje između sedam i devet hiljada radnih mesta kako bi smanjili troškove u sklopu reorganizacije poslovanja.

Planiranim ukidanjem radnih mesta broj HP-ovih radnika širom sveta mogao bi da se smanji oko 16 odsto.

U kompaniji očekuju da će smanjenjem broja zaposlenih i drugim merama smanjenja troškova uštedeti oko milijardu dolara, navodi se u saopštenju. Uprava očekuje da će ih restrukturiranje kratkoročno skupo koštati, predviđajući do kraja fiskalne 2022. godine milijardu dolara troškova povezanih s reorganizacijom poslovanja.

HP je prošle godine izvestio da ima 55.000 radnika. Proteklih su godina već u više navrata smanjivali broj zaposlenih. Sredinom 2018. grupa je najavila da bi do kraja finansijske godine 2019. trebalo da otpusti oko 4500 do 5000 zaposlenih.

Kompanija ima problema zbog pada tržišta PS, iako se stanje u međuvremenu donekle poboljšalo. Posle podele nekadašnjeg tehnološkog diva HP 2015. godine, HP je preuzeo poslovanje s hardverom.

(Telegraf Biznis/Seebiz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    4. oktobar 2019 | 17:29

    SVET SE GURA U GLOBALNU RECESIJU I BICE OVAKVIH POTEZA SIROM SVETA SVAKIM DANOM!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>