Šef Fejsbuka o milijarderima: Niko ne zaslužuje toliko novca

"Izazov je slušati da neko želi da razbije Fejsbuk"

Mark Zakerberg, peta najbogatija osoba na svetu sa mnogo milijardi dolara iza svog imena, rekao je da "razume" odakle Barnijju Sandersu ideja da "milijarderi ne bi trebalo da postoje".

- Ne znam da li imam tačan okvir koliko novca treba neko da ima, ali na nekom nivou niko ne zaslužuje da ima toliko novca - izjavio je izvršni direktor Fejsbuka kao odgovor na pitanje zaposlenog u vezi sa Sandersovim (predsednički kandidat) komentarima.

Trenutno Zakerberg ima bogatstva u vrednosti od gotovo 70 milijardi dolara, a ranije se obavezao da će dati 99% svojih deonica na Fejsbuku.

- Mislim da ako učinite nešto što je dobro, bićete nagrađeni, ali mislim da je neko bogatstvo koje se može nakupiti nerazumno - rekao je on na tom događaju.

- Naša interna pitanja i odgovori jedna su od mojih najdražih tradicija, a nakon što je transkript jednog od njih objavljen na mreži početkom ove nedelje, mislio sam da bi bilo dobro pokazati svima kako izgledaju ova pitanja - napisao je Zakerberg u postu.

U snimku koji brzo dospeo u medije, on komentariše drugu predsedničku kandidatkinju - senatorku Elizabet Voren - i zaposlenima priznaje da bi perspektiva i to što je njen plan kao predsednice moglo da "usisa" Fejsbuk, s obzirom na njena obećanja da će razbiti tehnološke kompanije.

Upitan, da li može da ostane nepristrasan prema Vorenovoj posle tih izjava kaže:

- Hajde da ne raspravljamo dalje. Radije bih da neko bude izabran, čak i ako se ne slažem sa njim o svemu, nego da im dam mogućnost da kažu šta misle -

Vorenova je početkom ove godine objavila agresivni plan za razbijanje tehnoloških divova poput Facebooka, Amazona i Googlea.

- Imate nekoga poput Elizabet Voren koja misli da je pravi odgovor razbiti kompanije - rekao je Zakerberg tokom sastanka sa zaposlenima.

- Ako ona bude izabrana za predsednicu, mogu da se kladim da ćemo imati pravni izazov, i kladio bih se da ćemo pobediti u tom pravnom izazovu. I da li nam to još uvek odgovara? Da -

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Fejsbuk, Mark Zakerberg, Milijarderi

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
 • T
  Teodor

  Da obzirom da si škrti čifut ne verujem da ćeš i jedan cent podeliti sa bilo kojom osobom

 • :
  :)

  Niti zasluzuje niti mu treba. Tolike milijarde su zaista nepotrebne. Jbg svako nek radi sa svojim novcem sta zeli ali tolike milijarde zaista nikom ne trebaju.

 • D
  DARKO 100%

  Zak ajmi pozajmi jedan milion ,ako ti nevratim nemoj mi vise nikad dati😉