• 4

Šef Fejsbuka o milijarderima: Niko ne zaslužuje toliko novca

"Izazov je slušati da neko želi da razbije Fejsbuk"

  • 4

Mark Zakerberg, peta najbogatija osoba na svetu sa mnogo milijardi dolara iza svog imena, rekao je da "razume" odakle Barnijju Sandersu ideja da "milijarderi ne bi trebalo da postoje".

- Ne znam da li imam tačan okvir koliko novca treba neko da ima, ali na nekom nivou niko ne zaslužuje da ima toliko novca - izjavio je izvršni direktor Fejsbuka kao odgovor na pitanje zaposlenog u vezi sa Sandersovim (predsednički kandidat) komentarima.

Trenutno Zakerberg ima bogatstva u vrednosti od gotovo 70 milijardi dolara, a ranije se obavezao da će dati 99% svojih deonica na Fejsbuku.

- Mislim da ako učinite nešto što je dobro, bićete nagrađeni, ali mislim da je neko bogatstvo koje se može nakupiti nerazumno - rekao je on na tom događaju.

- Naša interna pitanja i odgovori jedna su od mojih najdražih tradicija, a nakon što je transkript jednog od njih objavljen na mreži početkom ove nedelje, mislio sam da bi bilo dobro pokazati svima kako izgledaju ova pitanja - napisao je Zakerberg u postu.

U snimku koji brzo dospeo u medije, on komentariše drugu predsedničku kandidatkinju - senatorku Elizabet Voren - i zaposlenima priznaje da bi perspektiva i to što je njen plan kao predsednice moglo da "usisa" Fejsbuk, s obzirom na njena obećanja da će razbiti tehnološke kompanije.

Upitan, da li može da ostane nepristrasan prema Vorenovoj posle tih izjava kaže:

- Hajde da ne raspravljamo dalje. Radije bih da neko bude izabran, čak i ako se ne slažem sa njim o svemu, nego da im dam mogućnost da kažu šta misle -

Vorenova je početkom ove godine objavila agresivni plan za razbijanje tehnoloških divova poput Facebooka, Amazona i Googlea.

- Imate nekoga poput Elizabet Voren koja misli da je pravi odgovor razbiti kompanije - rekao je Zakerberg tokom sastanka sa zaposlenima.

- Ako ona bude izabrana za predsednicu, mogu da se kladim da ćemo imati pravni izazov, i kladio bih se da ćemo pobediti u tom pravnom izazovu. I da li nam to još uvek odgovara? Da -

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    5. oktobar 2019 | 13:20

    Onda lepo podeli sve pare sirotinji...sebi ostavi par miliona cisto da ti se nadje...

  • :)

    5. oktobar 2019 | 14:14

    Niti zasluzuje niti mu treba. Tolike milijarde su zaista nepotrebne. Jbg svako nek radi sa svojim novcem sta zeli ali tolike milijarde zaista nikom ne trebaju.

  • DARKO 100%

    5. oktobar 2019 | 14:02

    Zak ajmi pozajmi jedan milion ,ako ti nevratim nemoj mi vise nikad dati😉

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>