• 0

Zakerberg pristaje na veći porez u Evropi: Uvodi se digitalna taksa?

Britanija navodi da planira uvođenje sopstvenog digitalnog poreskog servisa u aprilu, i misli da bi mogla godišnje da naplati do 500 miliona funti od toga

  • 0

Mark Zakerberg nema ništa protiv da tehnološki giganti plaćaju veći porez u Evropi i razume zašto su ljudi revoltirani oko te priče.

Ovo je izjavio nakon što su Fejsbuk i ostali optuženi da ne plaćaju "fair share" taksu, u zemljama u kojima posluju. Ali, neki kažu da OECD (Organisation for Economic Co-operation) usporeno radi na ovoj ideji, s obzirom na to da je njena realizacija zacrtana za 2020.

U Velikoj Britaniji Fejsbuk je platio samo 28.5 miliona funti korporacijskog poreza, u 2018, iako je dostigao rekordnu zaradu britanske prodaje, u iznosu od 1.65 milijardi funti.

Na konferenciji u Minhenu, organizovanoj prošle subote, prvi čovek ove društvene mreže je rekao da je svestan frustracije vezane za evropske poreze koje plaćaju tehnološki moćnici, i da je spreman na veći iznos u budućnosti.

VB navodi da planira uvođenje sopstvenog digitalnog poreskog servisa u aprilu, uprkos neslaganju sa SAD oko tog pitanja, i misli da bi mogla godišnje da naplati do 500 miliona funti od poreza.

Digitalna taksa znači da giganti treba da plaćaju porez svuda gde posluju, a ne tamo gde im se nalaze sedišta, i za ovaj princip se zalažu mnoge evropske vlade.

Video: Svi noviteti koje nam Facebook sprema za ovu godinu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke