• 0

Vlada poziva IT sektor da pomogne protiv korone i stavi svoje digitalne platforme na raspolaganje

Sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, Vlada Srbije će javno promovisati, kako bi građani što više koristili njihove usluge

  • 0
grafikon rasta, porast, napredak ekonomija, biznis

Foto: Pixabay

Vlada Republike Srbije pozvala je sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu njihovih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa korona virusom - da se jave i to učine što pre, saopšteno je danas.

"Ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja", navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, Vlada Srbije će javno promovisati, kako bi građani što više koristili njihove usluge, a sve ove aktivnosti koordiniraće Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

U pozivu se apeluje na sve, da se iskoristi situacija sa korona virusom, koja je dala dodatni impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte.

"Izvesno je da će, kada se kriza sa korona virusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede", navodi se u pozivu Vlade Republike Srbije.

Kontakt na koji možete da pišete je digitalnasolidarnost@gov.rs.

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke