• 0

Došlo vreme da "malo" izgube: 10 najbogatijih iz ICT sveta ostalo bez 44 milijarde dolara

Među njima su Džef Bezos, Ilon Mask, zatim Bil Gejts, Mark Zakerberg...

  • 0
Džef Bezos, Ilon Mask, Bil Gejts i Mark Zakerberg

Bil Gejts, Džef Bezos, Mark Zakerberg i Ilon Mask (s leva na desno) / Foto: Profimedia/SAUL LOEB/Newscom, Tanjug/AP, CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Uzastopno "gomilanje" bogatstva je okončano juče za najbogatije milijardere iz tehnološkog sveta. Deset najbogatijih ljudi iz te industrije sada ima 44 milijarde dolara manje, na kolektivnom planu.

To se desilo zato što su američke akcije padale najviše u tri meseca, a najviše je izgubio Džef Bezos, oko 9 milijardi USD. Od juna, akcije Amazona su juče najviše pale.

Mask sada ima 8,5 milijardi dolara manje, a akcije kompanije Tesla padaju 3. dana zaredom. Ipak, u odnosu na to koliko su dobili tokom ove krize, to za njih nije naročiti gubitak.

Naime, i Mask i Mark Zakerberg su "probili" 100 milijardi dolara u domenu neto vrednosti, a bivša supruga Džefa Bezosa, Mekenzi Skot, postala je najbogatija žena na svetu, jer je Amazon ređao uspeh za uspehom.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>