• 3
 ≫ 

TikTok zabranjen: Amerikanci neće više moći da skinu aplikaciju

 ≫ 

Epilog Trampovog uslovljavanja oko rada TikToka u SAD

  • 3
tiktok, aplikacija

Foto: Pixabay

SAD će zabraniti upotrebu TikToka. Kako prenosi mediji, stanovnicima će biti onemogućeno da instaliraju aplikaciju posle 20. septembra.

Američko Ministarstvo trgovine će naime, u nedelju sprovesti izvršnu naredbu o zabrani transfera sadržaja u SAD preko aplikacija TikTok i WeChat. Prema rečima ministru trgovine Vilbura Rosa, cilj naredbe "borba protiv zlonamernog prikupljanja ličnih podataka američkih građana".

Vlada SAD je ranije saopštila da korišćenje i preuzimanje aplikacije za komunikaciju neće biti zabranjena transakcija, mada zabrana može direktno ili indirektno da oslabi razmenu poruka preko aplikacije i da ljudi koji je koriste za četovanje neće biti izloženi kaznama.

Trampova administracija trenutno razmatra predlog dogovora između BajtDensa i Orakla, koji je osmišljen da otkloni zabrinutosti organa državne bezbednosti vezane za TikTok. Krajni rok za dogovor je 12. novembar.

Američki predsednik Donald Tramp dao je u avgustu rok kompaniji BajtDensu (ByteDance) da proda ili obustavi američki deo poslovanja svoje aplikacije TikTok ili će, u suprotnom, ta kineska aplikacija biti zabranjena u SAD.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>