≫ 

"Dugujem 15.000 €! Ne znam šta da radim": Naši frilenseri počeli da plaćaju porez, evo kako im ide

 ≫ 

Mnogi će morati da plate veliku svotu ukoliko žele da izbegnu krivične prijave, pa i zatvor

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ruralni srbin
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Miky

    13. novembar 2020 | 00:18

    Bahacenje trenutne vlasti ziveli bi na grbaci naroda i jos bi mu otimali i hranu iz usta da gladuje i da im zaradjuje da bi se oni mogli vozikati u skupim automobilima, imati privatne sofere, obezbedjenje, jeftinu hranu u skupstini i sve ostale povlastice pored mescne plate preko 1000 evra. A ja koji sam radio kod privatnika unistio moje zdravlje za 300 evra, mesecna plata mi bila 6000 din a samo me autobuska mesecna karta kostala 5500 din i sad se pitam zasta sam radio da za nikakve pare unistim svoje zdravlje!!!!!. Sve ovo sto su smislili je harac a ne porez jer u bogatim zemljama se placa 20% a kao ovde u banana drzavi gde bi politicari bili milioneri preko tudjih ledja nabijaju harac od 45-80%!!!!!! Sramota i bezobrazluk nista drugo.

  • Boban

    13. novembar 2020 | 00:14

    Jos jedan od lopovluka drzave, oni to nazivaju porez a to nije porez nego harac. Kada nisam imao sta da jedem i kada nisam imao posao sam sam morao da se snalazim za posao, od zvojih usta sam odvajao da bi kupio opremu da bi mogao poceti raditi preko interneta (youtube), puno rada, truda i znanja sam ulozio i svoje vreme koje nije 2 sata dnevno nego 365 dana u godini po ceo dan!. Godinama sam zaradjovao mesecno do 20 evra i sada konacno kada sam poceo zaradjivati neki novac ne da zivim nego da prezivljavam drzava se setila kako da mi otme pola. Radim npr sa youtube i da bi dobio od njih 100 evra moram zaraditi 200 evra, youtube mi uzme pola i do sada mi je ostajalo tih 100 evra a sada ce mi politicari oteti od tih 100 evra od 50-80% i onda zasta ja radim ceo mesec za 20 evra?... Najgore je sto mi nije niko pomogao od strane drzave niti su mi platili internet niti pomogli oko kupovine opreme niti me savetovali niti pomogli u reklami a sada su se setili da otimaju jelo iz usta!!!!. Ovo je jos jednom potvrda drzave da njima ne treba neko ko je pametan nego samo neko kome mogu da otmu novac i da se hvale kako zivimo u zlatno doba i da je kasa puna, vi politicari zivite sigurno u zlatno doba na grbaci obicnih ljudi i posle se kao cudite zasto svako ko nesto zna odlazi odavde a svakim danom nas na to terate vasim postupcima!!! U makedoniji porez 10% a ovi nasi se setili da skinu i gace sa coveka i nabili porez preko 50% i sad ce jos nabijati i kamate pa biti 80% harac!.

  • Bbbb

    02. novembar 2020 | 10:08

    Razumem porez. Ok. Razumem zdravstveno. Ok. Ono sto ne razumem je 25% pio i 0.75% osiguranje za nezaposlenost. nezaposlen da placa za nezaposlenost? Da li imam neka prava kod honorarnog internet poslodavca? Ne! Da li imam placen godisnji odmor? NE! Da li mi ide staz? NE? DA li mi kad ne nadjem posao mesec dana drzava placa osiguranje u slucaju nezaposlenosti? Ne! D li trudna frilenserka ima porodiljsko od skoro 2 godine? NE! Pa ko je smislio taj PIO deo os 26 % i nezaposlenost of 0.75%? Neko 2003 godine kome nije ni bilo bitno jer ta grana nije ni postojala, pa nazvrljao nesto na papir... Zaposlen covek placa ove stavke koje sam oznacio sa ne. A kod frilensera je PLATI! A KAD PITAMO izvinite a sta to placamo? Odgovor je : pa nista, nemate niti jednu benificiju koje ina zaposlen covek koji uplacuje u pio fond. Ni jedno pravo i beneficiju ne ostvarujemo za nesto sto placamo.. Zakon iz 2003. Dobro se ne pozvase na neki Titov zakon za oporezivanje radnika na internetu.... 5 godina unazad...