• 0

Galopirajuća digitalizacija dodatno je ubrzana: "Teška vremena znaju da iznedre najbolje u nama"

U 2020. desile su se važne promene, zbog pandemije virusa korona, i one su tu da ostanu. Nadalje će biti značajno samo to koliko su kompanije otporne na izazove

  • 0
U susret inovacijama

Foto: Shutterstock

Organizacije ubrzavaju digitalnu transformaciju, ne samo da bi svoje poslovanje učinile prilagodljivijim i efikasnijim, već i da bi odgovorile na jake oscilacije u potražnji i očekivanjima potrošača, konstatuje se u 12. godišnjem Dilojtovom izveštaju o tehnološkim trendovima.

Navodi se da danas objavljeni Izveštaj o tehnološkim trendovima nudi raspravu o mogućnostima, strategijama i tehnologijama koje će podstaći poverenje u novo planiranje i primenu u narednih 18 do 24 meseca.

Budućnost, koja će sustići organizacije koje su prošle godine bile suočene sa tektonskim promenama, znatno će se razlikovati od situacije u januaru 2020. godine, ocenjuje Dilojt.

Dodaje se da lideri informacionih tehnologija već smišljaju plan za bolje sutra, a Dilojt primećuje trendove koji se odnose na budućnost radnog mesta, industrijalizaciju inicijativa za veštačku inteligenciju, unapređenje ključnih procesa i aktivnosti i tehnologiju koja podržava različitost, jednakost i inkluzivnost.

Direktor u Sektoru za poreski konsalting Dilojta, Filip Kovačević, ocenjuje da je tema izveštaja - otpornost, pošto je prethodna godina donela brojne izazove na svetskom nivou kako za pojedince, tako i za privredna društva i druge organizacije.

- Međutim, teška vremena imaju običaj da iznedre najbolje u nama, a mi smo imali priliku da vidimo brojne inspirativne primere brzog prilagođavanja i savladavanja, činilo se, nepremostivih prepreka - izjavio je Kovačević, koji je regionalni lider Dilojtovog tima za poresku tehnologiju i Digital programa u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

On je dodao da je pandemija dodatno ubrzala već galopirajući proces digitalizacije.

- Primorala nas je da postanemo agilniji i brži u odgovoru na izazov nego što smo mislili da je moguće. Ovaj pomak je u najmanju ruku bio neprijatan, ali je pokrenuo važne promene koje su tu da ostanu, a mi zbog toga verujemo da će sutra biti bolje nego juče - istakao je Kovačević.

Video: 5G expert on how technology will change the future

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>