• 0

Majkrosoftovo preuzimanje Activision Blizzard-a "pod lupom" regulatora

Podsećamo, ugovor najavljen u januaru bio bi najveća akvizicija plaćena u gotovini do sada

  • 0
Microsoft

Foto: Pixabay.com

Majkrosoft je 18. januara najavio svoj najveći potez u gejming industriji, kada je objavio da kupuje giganta Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara u kešu.

Kako smo tada najavili, kupovinom Activision Blizzard-a, na raspolaganju će imati franšize kao što su Call of Duty, Warcraft, Diablo, Overwatch i Candy Crush, a postalo je sve jasnije koliko je Majkrosoft odlučan u nameri da dominira u svetu video-igara u poslednje vreme.

Ipak, Federalna komisija za tržište SAD (FTC) sada ispituje ovaj sporazum, izvestila je agencija Blumberg, pozivajući se na izvor upoznat sa tim postupkom. FTC će, umesto Ministarstva pravde, istražiti da li će ova akvizicija ugroziti tržišnu konkurenciju, navodi se u izveštaju.

U nastojanju da pooštre uslove za spajanje kompanija, FTC i Ministarstvo pravde su prošlog meseca zajedno saopštili da je koncentracija industrija na tržištu postala sve veća i da rast podnetih zahteva za spajanje u 2020. i 2021. signalizira da će se situacija pogoršati.

Majrosoft, Activision i FTC nisu odmah odgovorili na zahteve britanske agencije za komentarom.

Podsećamo, ugovor najavljen u januaru bio bi najveća akvizicija plaćena u gotovini do sada. Ovo preuzimanje bi ojačalo Majkrosoftovu poziciju na rastućem tržištu video igara na kojem su mu najveći rivali Tencent Holdings i Soni grupa.

Istovremeno, Soni je objavio u ponedeljak da će kupiti kompaniju Bandži, originalnog tvorca video igara Halo i Destini za 3,6 milijardi dolara, što je poslednji u nizu talasa konsolidacije u ovom sektoru.

Video: Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>