• 0

Bugarska dobila prvog "jednoroga", kad će Srbija sledećeg?

Pejhok je startap osnovan 2018. godine

  • 0
Kompanije jednorozi, jednorogo, unicorn Foto: Shutterstock

Platforma za plaćanje Pejhok postala je prvi bugarski jednorog (startap koji dostigne vrednost od miljardu dolara) nakon što je u nastavku B runde finansiranja prikupila 100 miliona dolara uz pomoć američke investicione firme Lightspeed venture partners.

U ovoj rundi, bugarski fintech prikupio je 215 miliona dolara, a vrednovanje kompanije je udvostručeno sa 570 miliona na preko milijardu dolara. U aprilu 2021. godine Pejhok je u A rundi prikupio 20 miliona dolara.

Sredstva će biti iskorišćena za angažovanje 60 senior softvera inženjera i dostizanje 300 zaposlenih do kraja sledeće godine, kao i otvaranje kancelarija u Parizu, Amsterdamu i Njujorku. Sada kompanija ima kancelarije u Sofiji, Londonu, Berlinu i Barseloni.

Pejhok je startap osnovan 2018. godine koji je razvio softver za preduzeća koji služi za upravljanje troškovima, obračun plata i upravljanje fakturama.

Procene su i da Srbija može da izbaci tri jednoroga, opširnije u našem posebnom tekstu. 

Video: Da li ima vrednosnih limita?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>