• 0

Sounder.FM zapošljava srpske talente

Sounder.FM se fokusira na razvoj i upotrebu veštačke inteligencije i mašinskog učenja u domenu audio tehnologija

  • 0
podcast

Foto: Pixaabay

Sounder.FM srpsko-američki startap posvećen naprednim audio tehnologijama i jedinstvenim rešenjima za monetizaciju podkasta, privukao je dodatnih 7,7 miliona dolara investicija od svetske vodeće audio-medijske kompanije "iHeartMedia".

Startap tim sa bazom u Novom Sadu i kancelarijama u Evropi i SAD, čiji su deo i ljudi koji su karijere gradili u Guglu i Spotifaju, tako je početkom marta dostigao ukupno 11,55 miliona dolara investicija od osnivanja 2019. godine.

Sounder.FM se fokusira na razvoj i upotrebu veštačke inteligencije i mašinskog učenja u domenu audio tehnologija, odnosno rešenja koja pomažu u pretrazi audio sadržaja, njegovoj konzumaciji, distribuciji, ali i monetizaciji, plasiranju reklama kroz podkaste i druge platforme. Sounderova platforma koristi sofisticirane metode da bez ljudske intervencije transkribuje izgovoreno u podkastima, prepoznaje ključne reči i pruža korisnicima pretraživ uvid u milione epizoda. Kompanija navodi da je platforma testirana na uzorku od 50 miliona epizoda na mreži "iHeatMedia" i da sa preciznošću od 90% prepoznaje zadate ključne reči i teme na engleskom .

„Prepoznali smo tehnološki jaz u ovoj oblasti i delove industrije koji su bili neistraženi. Veštačka inteligencija, mašinsko učenje i procesiranje jezika će nastaviti da ubrzavaju potencijale audio tehnologija, a mi smo ti koji smo na samom vrhu po inovacijama. Ovo nisu trenuci koji su definišući samo za Saunder, već i za čitavu industriju“, kaže Kal Amin, suosnivač kompanije.

Kako navode iz kompanije, Sounder.FM je poslednji kvartal 2021. završio sa rastom od 100 odsto u odnosu na prethodni, a sredstva će koristiti za širenje razvojnog tima, kako u Srbiji gde se nalazi 60 odsto programera ove kompanije, tako i u kancelarijama na Balkanu, Evropi i SAD.

Potreba za tehnologijom koju pruža Sounder.FM, koja omogućava i autorima i oglašivačima da brinu o sigurnosti brendova, posebno je intresantna u trenutku u kome se širom sveta govori o fenomenu svetski poznatog podkasta Džoa Rogana i kontroverzi oko pojedinih epizoda u kojima se govori o Covid-19.

Sounder.FM sarađuje i sa nizom srpskih podkasta i učesnik je u razvoju sve zapaženije podkast zajednice u našoj zemlji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>