• 0
 ≫ 

Kompanija koja stoji iza igrice "World of Tanks" seli posao i u Beograd: Traže 400 ljudi

 ≫ 

Pored Beograda, novi studiji će biti otvoreni i u Varšavi

  • 0
world of tanks wargaming Foto: Wargaming

Kompanija koja stoji iza popularnih video igara sa tenkovima i ratnim brodovima "World of tanks" i "World of warships" - Vorgejming (Wargaming) otvara studio u Beogradu, saopštili su iz ove kompanije.

Pored Beograda, novi studiji će biti otvoreni i u Varšavi.

Kako se navodi, u ukupno osam studija u Evropi radiće 400 ljudi.

"Vorgejming Beograd će ugostiti međunarodne i lokalne talente u razvojnim disciplinama. Ubuduće, kancelarija će takođe postati važno središte za preseljenje za radnike kompanije sa više lokacija. Studio će se fokusirati na franšize, pružajući ključne usluge i potencijalni razvoj novih proizvoda. U Varšavi, kompanija će u početku imati mali izdavački tim sa daljim razvojnim planovima za lokaciju o kojoj će se odlučiti kako se proces restrukturiranja nastavi.

Varšava i Beograd su bili logičan izbor za ove nove lokacije, oba grada su tehnološki sektori koji se brzo razvijaju. Radujemo se bliskoj saradnji sa IT zajednicama u oba grada kako bismo izgradili najbolje jedinice za razvoj igara. Lokacije u Beogradu i Varšavi biće od suštinskog značaja za postizanje naših ciljeva", rekao je izvršni direktor kompanije Viktor Kišlji.

Kako su za Telegraf Biznis rekli u APR, ima više od 1.000 privrednih društava čiji su osnivači fizička i pravna lica iz Ruske Federacije, kao i preduzetnika, koje su registrovali državljani Rusije. Pročitajte i 4 stvari koje Rus mora da uradi da bi otvorio firmu u Srbiji.

Video: Šta je pokazao startap skener, kakva je naša scena?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>