• 6
 ≫ 

iPay prestao da radi u Srbiji: Šta to znači za online plaćanje?

 ≫ 

Korisnici iPay juče su dobili i mejl

  • 6
iPay

Foto: iPay

Narodna banka Srbije (NBS) oduzela je dozvolu za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca "iPay".

Rešenje o oduzimanju dozvole doneto je na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora Narodne banke Srbije.

„Oduzima se dozvola za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca ‘iPay See d.o.o. Beograd-Čukarica’ izdata Rešenjem IO NBS br. 78 od 13. oktobra 2016. godine“, navodi se u odluci NBS-a.

Dozvola je prestala da važi još juče, prenosi Nova.rs.

"Nakon prestanka važenja dozvole, Privredno društvo ne može da zaključuje nove pravne poslove koji se odnose na izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga iz te dozvole, niti može da izdaje elektronski novac ili da omogućava plaćanja elektronskim novcem, prihvatanje elektronskog novca ili prenos elektronskog novca, na osnovu prethodno zaključenih ugovora o izdavanju ili prihvatanju elektronskog novca, ili da prima platne naloge, odnosno omogućava iniciranje i prihvatanje platnih transakcija po osnovu platnih kartica, na osnovu prethodno zaključenih ugovora o pružanju platnih usluga", navela je Narodna banka Srbije.

Korisnici iPay juče su dobili i mejl u kojem ih obaveštavaju da obustavljaju dalje pružanje usluga.

ipay

Foto: Printscreen

 

"Obaveštavamo Vas da smo dužni da obustavimo dalje pružanje usluga, a prema nalogu Narodne banke Srbije i Rešenju o oduzimanju licence od 7. jula ove godine. Potvrđujemo da će se transakcije inicirane do 7. jula 2022. godine realizovati, kao i da će Vas stručne službe institucije informisati o daljem postupanju", naveo je iPay.

U mejlu iPay poručuje korisnicima koji imaju elektronski novac da im se javi radi otkupa istog, a obrada zahteva i isplata vršiće se najkasnije u roku od 15 dana od prijema zahteva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari