• 0

Posrnuli Robinhud: Otkaz za četvrtinu radnika, krive inflaciju i slom kripto tržišta

Najnovija smanjenja broja radnika uticaće na 780 lica

  • 0
robinhood

Foto: shutterstock.com

"Robinhood", popularna aplikacija za trgovinu akcijama, koja je uzdrmala berzu lani, sada se teško nosi sa krizom u kripto svetu.

BBC piše da kompanija otpušta skoro četvrtinu (23 odsto) svog osoblja, zbog visoke inflacije i pada tržišta kriptovaluta.

"Robinhood" je, naime, saopštio kako im je ekonomska klima smanjila trgovinsku aktivnost, koja je doživela procvat na vrhuncu pandemije. Ovaj potez dolazi nakon što je kompanija prijavila kvartalne prihode od 318 miliona dolara, što je 44% manje u odnosu na 565 miliona dolara od pre godinu dana. U

"Robinhood" je u aprilu smanjio 9% svoje radne snage.

- Prošle godine smo zapošljavali mnoge naše operativce, pod pretpostavkom da će pojačani maloprodajni angažman koji smo viđali na berzama i kripto tržištima u kovid eri potrajati do 2022. godine - rekao je šef platforme, Vlad Tenev.

Ali, potom je dodao: "U ovom novom okruženju radimo sa više osoblja nego što je potrebno. Kao izvršni direktor, odobrio sam i preuzeo odgovornost za našu ambicioznu putanju kadrova - ovo je na meni".

Najnovija smanjenja broja radnika uticaće na 780 lica.

Video: Postoji li posao iz snova u Srbiji? Budite radnik, ali pre svega Ja d.o.o.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>