• 0

Aplikaciju preuzimaju rekordnom brzinom: "Robinhud" pregovara za još milijardu dolara

Kompaniju sa sedištem u Kaliforniji, u Menlo Parku, osnovali su 2013. godine Baidžu Bat i Tenev, s ciljem demokratizacije finansija

  • 0
Brokersko društvo Robinhood

Foto: Shutterstock

Američko onlajn brokersko društvo "Robinhud", koje je poslužilo malim trgovcima da uzdrmaju praksu hedž fondova i obaraju cene akcija kompanijama, održalo je razgovore sa bankama o prikupljanju duga u iznosu od još milijardu dolara.

Prikupljeni kapital, koji treba da omogući da "Robinhud" nastavi da ispunjava naloge za šortovanje akcija, bio bi odvojen od finansiranja od 3,4 milijarde dolara, koje je društvo osiguralo od svojih investitora od 29. januara.

Novi priliv kapitala dolazi nakon što je "Robinhud" prošle nedelje poslužio za ogroman obim trgovine akcijama lanca prodavnica "Gejmstop", pošto su se mali investitori na forumu "Redita" WallStreetBets dogovorili da masovno kupuju akcije i tako iniciraju potražnju deonica koje su hedž fondovi prethodno "šortovali".

"Robinhudu" je potreban novac da zaustavi trgovinu koju plasiraju njegovi kupci, jer je njegova klirinška kuća tražila više kolaterala zbog povećane kolebljivosti. Izvršni direktor kompanije, Vlad Tenev, rekao je u nedelju da je aplikacija za trgovanje odlučila da ograniči neke transakcije, jer je klirinška kuća tražila tri milijarde dolara zaloga.

Kompaniju sa sedištem u Kaliforniji, u Menlo Parku, osnovali su 2013. godine Baidžu Bat i Tenev, s ciljem demokratizacije finansija.

Platforma omogućava korisnicima neograničeno trgovanje akcijama, fondovima, opcijama i kriptovalutama bez provizije. Prema podacima iz 2020, "Robinhud" broji oko 1.281 zaposlenih. Aplikacija "Robinhud" preuzeta je više od 600.000 puta samo u petak, preneo je Volstrit Žurnal.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>