• 0

Sklopljen veliki dogovor: Amazon preuzima iRobot za skoro 2 milijarde dolara

Reč je o malim usisivačima, oblika kruga, koji koštaju u rasponu od 300 pa do više od 1.000 evra

  • 0
irobot

Foto: shutterstock.com

Gigant iz oblasti e-trgovine, Amazon, potpisao je ugovor za kupovinu iRobot-a, proizvođača robotskih usisivača Roomba.

Ugovor je procenjen na oko 1,7 milijardi dolara, a Amazon će kupiti iRobot za 61 dolar po akciji u gotovinskoj transakciji.

- Kupci vole iRobot proizvode, i uzbuđen sam što radim sa njihovim timom na pronalaženju načina koji život kupaca čine lakšim i prijatnijim - kaže Dejv Limp iz Amazona, izveštava theverge.com.

Reč je o malim uređajima, oblika kruga, koji koštaju u rasponu od nekih 300 pa do više od 1.000 evra.

Još nije jasno kako će iRobot biti integrisan u Amazonovo poslovanje, onda kada se dogovor finalizuje i kada ga odobre regulatori, ali ono što se zna - jeste da imperija koju je izgradio Džef Bezos namerava da zadrži Kolina Angla, kao izvršnog direktora iRobot-a.

iRobot, inače, dizajnira robotske usisivače od 2002. godine i do sada je prodao milione svojih popularnih Roomba modela. Ranije ove godine, kompanija je lansirala svoj najnoviji iRobot OS, platformu podržanu veštačkom inteligencijom, za robotske usisivače i krpe.

Sistem je kreiran tako da razlikuje Roomba proizvode od konkurenatskih, sa dodatnim softverskim funkcijama i mogućnostima.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>