• 0

Upoznajte prvu izvršnu direktorku-robota: Na čelu multimilionske kompanije

Osnivač kompanije doktor Dejian Liu veruje da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog menadžmenta

  • 0
Humanoidni robot

Foto: Shutterstock

Kineska kompanija za izradu mobilnih igrica NetDragon Websoft imenovala je Tang Ju za izvršnu direktorku, inače robota sa veštačkom inteligencijom. Za sada nisu otkriveni detalji ovog humanoidnog robota, koji će biti na čelu kompanije vredne skoro 10 milijardi dolara prenosi analyticsinsight.

Zna se da će Tang Ju biti zadužena za izgradnju otvorenog, interaktivnog i veoma transparentnog modela upravljanja. Takođe, radiće na pojednostavljivanju toka procesa, poboljšanja kvaliteta radnih zadataka i brzine izvršenja.

Osnivač kompanije doktor Dejian Liu veruje da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog menadžmenta i Tan Yu predstavlja njihovu posvećenost da istinski prihvate upotrebu veštačke inteligencije za transformaciju načina na koji upravljaju svojim poslovanjem i strateškim razvojem.

Ovaj humanoidni robot služiće kao centar podataka u realnom vremenu i alat za analizu i donošenje odluka odbora, ali  će omogućiti i efikasniji sistem upravljanja rizikom. 

Dužnosti Tang Yu takođe uključuju omogućavanje jednakih uslova za rad za sve zaposlene. Od nje se očekuje da igra ključnu ulogu u razvoju talenata.

NetDragon Websoft najavljuje da će nastaviti širenje algoritma koji stoje iza Tang Yu kako bi, kažu, "stvorili otvoren, interaktivan i vrlo transparentan model upravljanja dok se postupno transformišemo u radnu sredinu utemeljenu na metaverzumu, što će nam omogućiti da privučemo mnogo širu bazu talenata".

Očekuje se da će do 2025. godine svetsko tržište metaverzuma vredeti 280 milijardi dolara sa igračima kao što su Microsoft i Meta koji će ulagati u njega.

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>