• 0

Fejsbuk kažnjen sa 265 miliona evra u Irskoj zbog kršenja privatnosti

"Meta" za sada nije reagovala na ove informacije.

  • 0
Meta Foto: Piotr Swat / Alamy / Alamy / Profimedia

Irska regulatorna agencija kaznila je kompaniju "Meta", koja je vlasnik "Fejsbuka", sa 265 miliona evra jer su na svetsku mrežu "procurili" podaci o pola milijarde njenih korisnika.

Nadležna agencija saopštila je da je odluka donesena nakon "sveobuhvatnog istražnog procesa i u saradnji sa ostalim telima za zaštitu podataka u EU", preneo je AFP.

Evropsko sedište "Mete" je u Dablinu, kao i centri ostalih velikih globalnih tehnoloških kompanija, uključujući "Gugl", "Epl" i "Tviter".

Kao rezultat, irska agencija za zaštitu podataka postala je regulator koji ima mogućnost da pozove ove kompanije na odgovornost.

Agencija je utvrdila da je društvena mreža čiji je vlasnik Mark Zakerberg prekršila dva člana zakona EU o zaštiti podataka.

Pored izricanja kazne, agencija je naredila "Fejsbuku" da uskladi svoj rad sa zakonom uvođenjem konkretnih mera i u ograničenom vremenskom okviru.

"Meta" za sada nije reagovala na ove informacije.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>