• 0

Tom Brejdi i Žizel Bundšen samo su neke od žrtava propalog FTX-a: Ali, dolazi do preokreta?

Advokat nekadašnje kripto berze rekao je na sudu kako je "oporavljeno" više od 5 milijardi dolara imovine

  • 0
Žizel Bundšen Gisele Bundchen Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Propala berza kriptovaluta FTX je locirala više od 5 milijardi dolara imovine, kaže advokat kompanije.

Međutim, američkom stečajnom sudu je u sredu rečeno da obim gubitaka kupaca još uvek nije poznat. Doduše, Telegraf Biznis je pisao pre malo više od nedelju dana kako se procenjuje da ima više od milion žrtava epske prevare, organizovane od strane FTX-a, na čemu sa bivšim izvršnim direktorom Semom Benkman-Fridom.

Tužioci su optužili Benkman-Frida da je orkestrirao "epsku" prevaru, tačnije šemu, koja može koštati investitore, kupce i zajmodavce milijarde dolara.

Ipak, mladi Amerikanac se izjasnio da nije kriv po optužbama da je prevario investitore, dok dvojica njegovih saradnika - trenutno sarađuju sa sudom.

Endi Dajetderih, advokat FTX-a, kaže da su pronašli više od 5 milijardi dolara gotovine, likvidne kriptovalute i likvidnih investicionih hartija od vrednosti, piše BBC. Advokat je takođe rekao da vraćena sredstva ne uključuju imovinu koju je zaplenila Komisija za hartije od vrednosti Bahama, gde je berza imala sedište i gde je Benkman-Frid živeo do momenta hapšenja.

Inače, većina FTX-ovih kupaca i investitora koji se suočavaju sa gubicima nisu imenovani na saslušanjima. Međutim, zvezda američkog fudbala, Tom Brejdi, njegova bivša supruga Žizel Bundšen i još neki, pominju se u sudskim podnescima.

Video: Šest meseci posle spajanja NLB i Komercijalne banke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>