• 0

Krenula sa radom APR aplikacija za 2023: Stare naloge možete da koristite samo do ovog datuma

Novina je i mogućnost potpisivanja zahteva i dokumentacije sa više kvalifikovanih elektronskih potpisa

  • 0
app, aplikacija

Foto: Shutterstock

Agencija za privredne registre (APR) pustila je u rad aplikaciju za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za ovu godinu, koja je dostupna na portalu eUsluge.

Kako je saopšteno iz APR, jedna od najznačajnijih novina u sastavljanju i dostavljanju finansijskih izveštaja za 2022. godinu ogleda se u tome da pružaoci računovodstvenih usluga kojima je obveznik poverio da sastavljaju izveštaje moraju biti upisani u Registar pružalaca računovodstvenih usluga.

Novina je i mogućnost potpisivanja zahteva i dokumentacije sa više kvalifikovanih elektronskih potpisa, u slučajevima kada je zakonski zastupnik ograničen supotpisom, kao i obaveza potpisivanja zahteva i dokumentacije, putem besplatne aplikacije Agencije za potpisivanje elektronskih dokumenata ili aplikacije koje obezbeđuju potpis u klaudu.

Iz APR navode da su novi korisnici, koji do sada nisu imali naloge na sistemu ove agencije, obavezni da registruju svoje korisničke naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju posle čega se prijavljuju se na portal APR.

Kada je reč o postojećim korisnicima oni mogu da koriste stare naloge kreirane u sistemu APR najkasnije do 1. juna ove godine, a nakon toga će pristup aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje izveštaja odnosno dokumentacije biti dostupan isključivo sa nalogom registrovanim na Portalu eID.gov.rs.

Video: Siniša Mali: Država je za zdravsto odvojila najviše novca do sada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari