• 0

Kompanija Cognitive postala je deo grupacije Comtrade System Integration Adriatic

Iz višegodišnje uspešne poslovne veze, koju je Comtrade negovao sa Cognitive, stvorila se prilika da ova organizacija postane deo Comtrade System Integration grupacije

  • 0
Comtrade Foto: Comtrade/Ustupljene fotografije

Akvizicijom kompanije sa dubokom ekspertizom u cloud-native tehnologijama, integraciji i API menadžmentu, kompanija Comtrade System Integration proširuje svoje kapacitete, kako bi klijentima ponudila još sveobuhvatnija rešenja u domenu digitalne transformacije.

Kompanija Comtrade System Integration je kompanija koja posluje pod okriljem Comtrade grupe. Od svog osnivanja, 2001. godine, beleži konstantan rast, kako u pogledu prihoda, broja klijenata i novih tržišta, tako i, prema jednom od najvažnijih parametara u današnjim okolnostima u IT industriji ― broju zaposlenih u održivoj organizaciji. Tržišna pozicija potkrepljena je najvišim partnerskim statusima sa svetskim IT liderima kao što su Microsoft, IBM, Dell, HPE, Cisco, Oracle, VMware i mnogi drugi. Tokom prethodne decenije, brojni globalni IT giganti, prepoznali su Comtrade kao partnera godine u različitim domenima.

Više od pet stotina stalno zaposlenih softverskih i sistem inženjera, biznis analitičara i konsultanata u domenu digitalne transformacije, nosilaca prestižnih profesionalnih sertifikata, isporučuje kompleksna IT rešenja klijentima iz domena finansijske, telekomunikacione, proizvodne i brojnih drugih industrija, ali i organizacijama iz javnog sektora.

Održiva konkurentna prednost u IT industriji, češće nego u drugim industrijama, stiče se i akvizicijom kompanija, koje dodaju vrednost trenutnom i planiranom portfoliju. Iz višegodišnje uspešne poslovne veze, koju je Comtrade negovao sa kompanijom Cognitive, stvorila se prilika da ova organizacija postane deo Comtrade System Integration grupacije.

"Kompanija Cognitive osnovana je 2016. godine. Od svog nastanka, prema poslovnom modelu, bila je usmerena na saradnju sa većim sistem-integratorima, kako bismo zajednički isporučili kompleksna IT rešenja klijentima. Ta rešenja su se najčešće oslanjala na IBM i OpenShift tehnologije i bila namenjena pretežno klijentima iz telekomunikacija i finansija. Projekti povezani sa cloud-native solucijama, problematikom u domenu integracija i API ekonomijom konkretni su domeni, naše duboke ekspertize. Profesionalni rast kroz ovu akviziciju, bio je sasvim logičan korak za naš tim inženjera. U velikom sistemu biće suočeni sa raznovrsnijim profesionalnim izazovima i imaće priliku da učestvuju na projektima u celosti ― od samog začetka projektnog zadatka do finalne isporuke. To čini bitnu razliku u odnosu na učešće samo u pojedinim fazama projekta, što je bio slučaj do sada“, zaključuje Boban Motika, osnivač kompanije Cognitive, a danas Delivery Deputy Director u Comtrade System Integration.

Za kompaniju koja je u IT industriji već više od dve decenije i koja, iz godine u godinu, a naročito u poslednjih 5, beleži veliku ekspanziju, uspostavljanje održivih konkurentnih prednosti, koje će osigurati budući rast, predstavlja veliki izazov. Comtrade Grupa je i do sada sa uspehom negovala model rasta kroz akvizicije. Kada se na to, izuzetno pozitivno iskustvo, doda i činjenica da System Integration već godinama ima odličnu poslovnu saradnju sa kompanijom Cognitive, ideja o akviziciji rodila se kao logičan sledeći korak. Ona će dodatno da učvrsti našu poziciju kod postojećih partnera i klijenata, ali i da nas učini interesantnim partnerom mnogim kompanijama u regionu, sa kojima do sada nismo imali priliku da sarađujemo", izjavio je Dušan Milićević, generalni direktor kompanije Comtrade System Integration Adriatic.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>