• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

NTP Novi Sad raspisao konkurs za prijem tehnološko-razvojnih kompanija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrazac prijave i ostali detalji konkursa mogu se preuzeti na sajtu Naučno-tehnološkog parka

  • 0
Naučno tehnološki park Novi Sad Foto: Milena Đorđević

Naučno-tehnološki park Novi Sad raspisao je otvoreni javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama, startapima i startap timovima za članstvo u toj instituciji.

Na javni poziv mogu se prijaviti i novoosnovana preduzeća pod uslovom da dokažu postojanje tima sa znatnim preduzetničkim iskustvom i veštinama u vođenju biznisa, kao i referencama.

Obrazac prijave i ostali detalji konkursa mogu se preuzeti na sajtu Naučno-tehnološkog parka https://ntpns.homepage.rs/javni-pozivi/ .

Otvoreni javni poziv je raspisan u cilju okupljanja privrednih društava i organizacija koje se bave inovacionim delatnostima, a članstvo obezbeđuje infrastrukturne, stručne i mnoge druge usluge iz naučnoistraživačke i inovacione oblasti, radi njihovog povezivanja i što brže primene novih tehnologija, saopštio je NTP Novi Sad.

Kako je navedeno, članstvo obezbeđuje infrastrukturne, stručne i mnoge druge usluge iz naučnoistraživačke i inovacione oblasti, radi njihovog povezivanja i što brže primene novih tehnologija.

Uslovi za članstvo su da se preduzeće bavi odgovarajućom delatnošću i da posluje pozitivno u poslednje tri godine uz izmirene obaveze za poreze i doprinose, dok je za startape uslov da u trenutku prijavljivanja postoje najviše pet godina. NTP NS danas broji 29 članica, od kojih su dva naučnoistraživačka instituta: Institut za veštačku inteligenciju i Biosens, koji razvijaju informacione tehnologije biosistema, 11 tehnološko-razvojnih kompanija i 16 startap kompanija, u kojima je već u prvoj godini poslovanja zaposleno blizu 1.000 visokoobrazovanih stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija.

Video: Otvoren Naučno-tehnološki park u Nišu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>