• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gugl je stvoren u garaži njene kuće: CEO Jutjuba, Suzan Vodžicki, odlazi posle 25 godina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato je i ko će je naslediti...

  • 0
Suzan Vodžicki Suzan Vojcicki / Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Kažu da neke stvari treba "preseći" na vreme, a posebno kada vam "ide dobro" u biznisu, kako bi vas pamtili po lepom...Otkriveno je i koji su razlozi Suzan Vodžicki da ode iz kompanije Gugl, čija je ćerka-firma Jutjub, ali ona više neće biti izvršni direktor najpopularnije muzičke i video platforme.

Naime, prema pisanju BBC i drugih medija, Suzan Vodžicki će na poziciji CEO Jutjuba zameniti Nil Mohan, koji je od 2015. godine njena "desna ruka".

Vodžicki je upravljala svetskom platformom punih 9 godina, a u svom blog postu - navela je da je vreme da "krene dalje" i "posveti se porodici, zdravlju i privatnim projektima koji je zanimaju".

Inače, ne smemo zaboraviti da je Vodžicki kompaniji Gugl posvetila svojih 25 godina života i rada, a tokom karijere - bila je jedan od kreatora Google Image pretrage.

Takođe je preporučila akviziciju YouTube-a.

Ono što malo ko zna, jeste da su Leri Pejdž i Sergej Brin osnovali Gugl u garaži njene kuće, da bi je posle godinu dana zaposlili kao 16. radnika u firmi i prvog marketing menadžera.

Video: Vladimir Kovač: Moje najveće lekcije od prepoznatljivog brenda do Digitalk-a

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>