• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle 11.000 iz novembra, Meta "spremila" još 10.000 otkaza: Zakerberg dao kratko objašnjenje

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerika se još nije oporavila od prethodno najavljenih i realizovanih otkaza u tehnološkim kompanijama, a onda ni od propasti dve jake banke

  • 2
meta Foto: Tanjug/AP/Jeff Chi

Amerika se još nije oporavila od prethodno najavljenih i realizovanih otkaza u tehnološkim kompanijama, kao ni od propasti dve jake banke - SVB i Signature, a već je usledio novi nemili razvoj događaja po radnike.

Naime, nakon početnog ukidanja brojnih poslova u novembru, Meta sada planira još 10.000 otkaza.

O tome je osnivač kompanije, Mark Zakerberg, obavestio javnost danas, piše CNBC, i podseća da je kompanija pretposlednjeg meseca u godini već otpustila 11.000 ljudi.

U poslednje vreme se, inače, mnogo piše o tome da div pod čijem su okriljem Fejsbuk i Instagram - ne posluje sjajno, te da previše pažnje posvećuje metaverzumu, umesto društvenim mrežama i svojim ustaljenim praksama.

Takođe, Zakerbergu se zamera to što "tera po svom" donošenju odluka, premda Meta trenutno nije jedina koja pravi ovako radikalne poteze. Mnoge tehnološke firme su se onomad, u jeku korona krize, "zaletele", te zapošljavale ljude masovno - kako bi odgovorile na potražnju zabeležnu u danima karantina.

Ipak, sada kada se situacija na tom planu smiruje, a kompanije žele da smanje troškove i ostvare veće profite, na tom putu kreću od "rezanja" broja (viška) zaposlenih.

Zakerberg je svojevremeno za 2023. rekao da će biti "godina efikasnosti", a takođe je prethodno napomenuo analitičarima kako njegova kompanija planira da "prekine projekte koji ne funkcionišu ili možda više nisu ključni", dok istovremeno "uklanja slojeve" srednjeg menadžmenta kako bi brže donosio odluke.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>