• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Epl sve više smanjuje proizvodnju u Kini: Ovo je nova "hit fabrika"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podružnica Foxconn Interconnect Technology planira početak izgradnje u drugoj polovini godine

  • 0
iPhone, apple iCloud logo Foto: Shutterstock

Tajvanski Foxconn, jedan od ključnih dobavljača Epla, ulaže 200 miliona dolara u novi pogon.

Američka kompanija, koja je do nedavno bila najvrednija na svetu, proširuje saradnju sa tajvanskim Foxconn-om, i to u oblasti proizvodnje AirPods bežičnih slušalica.

Foxconn, koji u proseku sastavi oko 70 posto svih Ajfon uređaja, definitivno planira da izgradi svoju novu fabriku, i to u Indiji.

Zahtev za gradnju pogona u toj zemlji postavio je Epl, jer je za američku kompaniju, kako navode, to "dodatni korak u smeru diversifikacije proizvodnje izvan Kine".

Nova fabrika bi trebalo da bude podignuta u indijskoj državi Telangana, premda se još ne zna ništa o ključnim detaljima: recimo, kolika je visina ugovorenog posla.

Nezvanično, Rojters saznaje da je Foxconn zbog nižih marži interno debatovao o tome isplati li se proizvodnja bežičnih slušalica. Ipak, presudilo je jačanje angažmana s Eplom.

Podružnica Foxconn Interconnect Technology planira početak izgradnje u drugoj polovini godine, a start proizvodnje krajem 2024. Nakon objave ove vesti, akcije podružnice su porasle oko 9 posto, dok su deonice matične firme skočile 0,5%.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>