• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zamislite LinkedIn na steroidima": Vodeća svetska banka lansirala AI platformu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaposleni u Goldman Saksu koriste je poslednje dve i po godine

  • 0
goldman saks Foto: Shutterstock

Goldman Saks, čuvena američka multinacionalka - više poznata po bankarima sa Volstrita nego po tehnologiji, upravo je plasirala novi startap iz svog internog "inkubatora", piše CNBC.

U pitanju je platforma Louisa, koja služi za umrežavanje zaposlenih. Do pre nekoliko nedelja je bila u vlasništvu njujorške investicione banke, koja je i finansirala, a sada je nezavisna, prema rečima izvršnog direktora Rohana Doktora.

Doktor pokušava da proširi svoju bazu klijenata izvan granica Goldmana, čiji su zaposleni koristili Louisu u poslednje dve i po godine. Softver automatski kreira korisničke profile iz baza podataka poslodavca i "uvlači" novosti, kako bi proaktivno povezao ljude koji bi mogli imati koristi od međusobnog poznavanja.

- Zamislite Louisu kao LinkedIn-a na steroidima, koji pokreće veštačku inteligenciju - rekao je Doktor (42) ove nedelje u intervjuu.

- Imamo pametne profile i pametnu mrežu, a Louisa čita milione članaka nedeljno od 250 provajdera i počinje da povezuje ljude na osnovu mogućih dogovora prikupljenih iz vesti.

Pod izvršnim direktorom Dejvidom Solomonom, Goldman je nastojao da ubrza svoj digitalni preobražaj, i to angažovanjem Gugla i Amazona, tačnije njihovih rukovodioca. Banka je od zaposlenih tražila da predlažu lidere.

CNBC dalje ističe kako je atraktivna platforma bila deo inauguracione klase Goldmanovog inkubatorskog programa

rukovodioci i traženje od zaposlenih da predlažu lidere o idejama za pokretanje. Louisa je bila deo inicijalne, pokretačke klase Goldmanovog inkubatorskog programa, koji podstiče zaposlene sa startap idejama da ih razvijaju u kompaniji.

Louisa, inače, ima više od 20.000 aktivnih korisnika mesečno, prema podacima Goldmana, koji je odbio da kaže koliko novca je potrošio na pokretanje ove nezavisne firme.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>