• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta započela poslednju rundu otpuštanja: Niko nije bezbedan, samo inženjeri mogu da odahnu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 4.000 zaposlenih izgubilo je posao tokom aprilskih otpuštanja

  • 0
meta Foto: Shutterstock

Kompanija Meta započela je sa sprovođenjem poslednje runde trodelnog otpuštanja, kao deo plana objavljenog u martu kojim je zacrtala da eliminiše 10.000 radnih mesta.

Nekoliko zaposlenih koji rade u timovima za marketing, regrutovanje, inženjering i korporativne komunikacije javilo se na LinkedIn da objave da su otpušteni.

Rezovi su najviše pogodili neinženjerska radna mesta, pojačavajući važnost programera u Meti. Zakerberg je u martu obećao da će "značajno" restrukturirati poslovne timove i vratiti se na "optimalniji odnos inženjera i drugih radnih mesta", piše FOX Business.

Otkazi su najteže pogodili neinženjerske uloge kao što su dizajn sadržaja i istraživanje korisničkog iskustva.

Oko 4.000 zaposlenih izgubilo je posao tokom aprilskih otpuštanja, rekao je Zakerberg tokom gradske skupštine, nakon manjeg udarca na regrutovanje timova u martu.

Kompanija društvenih medija saopštila je u sredu da će najnovija smanjenja verovatno uticati na oko 490 zaposlenih u njenom međunarodnom sedištu u Dablinu, ili skoro 20 odsto njene irske radne snage.

Dvojica najviših rukovodilaca na ključnom tržištu Indije, direktor marketinga Avinaš Pant i Saket Jha Saurabh, direktor i šef medijskih partnerstava, takođe su otpušteni, prema rečima dvoje ljudi koji su direktno upoznati sa tim.

Otpuštanja kompanije Meta usledila su nakon višemesečnog opadanja prihoda usred visoke inflacije i povlačenja digitalnih oglasa nakon pandemijskog buma e-trgovine.

(Telegraf Biznis)

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>