• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

HTEC otpustio 7 odsto radne snage: Otkrivaju nam koji radnici su tačno dobili otkaz i zašto

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nažalost, efekti krize prelili su se i na regionalno tržište", kažu iz kompanije za naš portal

  • 0
HTEC group Foto: htec group

Srpska HTEC Group otpustila je 200 svojih radnika, potvrđeno je za naš portal u matičnoj filijali kompanje.

Kako je rekla Katarina Urošević, direktorka komunikacija kompanije HTEC Group za Telegraf Biznis, situacija na globalnom IT tržištu je izuzetno izazovna, što pokazuje veliki broj otkaza u vodećim svetskim tehnološkim kompanijama.

"Nažalost, efekti krize prelili su se i na regionalno tržište. Kompanija HTEC Group uvela je još početkom godine niz mera u pravcu racionalizacije troškova i jačanja timova koji rade na razvoju novih poslovnih prilika, u cilju očuvanja zdravog biznisa i daljeg rasta.

Kao neophodan odgovor na nepovoljne makroekonomske prilike, a sa ciljem postizanja veće agilnosti sa jedne strane, a sa druge strane fokusa na ključne oblasti rasta koje vidimo u narednom periodu, reorganizovali smo poslovne jedinice i optimizovali broj inženjera koji izvesno vreme nisu bili angažovani na projektima i čije znanje i veštine, nažalost, nisu odgovarajući za oblasti rasta koje očekujemo u narednom periodu", izjavila je ona.

Pored reorganizacije funkcionalnih jedinica, preusmeravanja ljudi i prekvalifikacija, ovim procesom reorganizacije i optimizacije obuhvaćeno je oko 200 zaposlenih, što je oko sedam odsto naše organizacije.

"Žao nam je što ove kolege nisu više deo našeg tima i činimo sve što je u našim mogućnostima da ih podržimo u daljem profesionalnom putu", dodaje ona za naš portal.

HTEC Group posluje u 12 država, tako da se podaci odnnose na kompaniju globalno. HTEC Group (High Tech Engineering Center), koja je osnovana u Beogradu ima sedište u San Francisku, a bilo je reči ranije i oizlasku na berzu.

"Paralelno sa ovim aktivnostima, nastavljamo proces zapošljavanja u ključnim oblastima rasta. Poslovanje kompanije je stabilno, u prvom kvartalu zabeležili smo rast prihoda od 30%. Iako je ovo solidan rezultat, ispod je očekivanog nivoa i ambicija kompanije. Pored organskog rasta, i dalje aktivno istražujemo prilike za dalje strateške akvizicije koje bi kompaniji i njenim zaposlenim donele nove prilike, kako u regionu Jugoistočne Evrope, tako i na ostalim lokacijama gde firma posluje, a prevashodno u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji", rekli su iz kompanije za Telegraf Biznis.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li su Srbi spremni za veliku ostavku?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>