• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta ove nedelje lansira novu platformu da "doskoči" Tviteru: Konačno znamo i ime, a ovako izgleda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta opisuje Threads kao "mesto gde se zajednice okupljaju da razgovaraju o svemu"

  • 0
meta Foto: Shutterstock

Vlasnik Fejsbuka, kompanija Meta, lansira svoju novu aplikaciju koja će biti konkurentna Tviteru i kaže da će biti objavljena u četvrtak, 6. jula ove godine.

Aplikacija, koja se zove Threads, biće povezana sa Instagramom, a njen radni naziv bio je P92. Inače, printskrinovi pokazuju da kontrolna tabla nalikuje onoj na Tviteru.

Meta opisuje Threads kao "aplikaciju za razgovor, zasnovanu na tekstu", a lansirana je sa ciljem da "doskoči" Tviteru, što još jednom dokazuje veliko rivalstvo između Marka Zakerberga i Ilona Maska u svetu IT-ja i tehnologije, piše BBC.

Štaviše, prošlog meseca su njih dvojica čak pominjali fizički obračun, mada ostaje nejasno koliko su bili ozbiljni po tom pitanju.

U međuvremenu, Tviter je uveo razne neke promene, počev od ograničene mogućnosti slanja direktnih poruka korisnicima koji ne prate pošiljaoca, pa do neophodnosti posedovanja naloga na platformi, ako želite da vidite tvitove.

Po svemu sudeći, Meta Threads neće uvesti ograničenje vezano za to koliko postova korisnik može da vidi.

"Threads je mesto gde se zajednice okupljaju da razgovaraju o svemu, od tema do kojih vam je danas stalo do onoga što će biti u trendu sutra", navodi se u opisu na App Store-u.

Budući da aplikacija pripada Meti, Threads će takođe preneti podatke na vašem telefonu, uključujući podatke o lokaciji, kupovine i istoriju pregledanja.

Iako postoji još nekoliko platformi sličnih Tvitera, nijedna još uvek nije uspela da ga nadmaši. Da li će to Threads-u poći za rukom?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>