• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanijski rat ili zdravo rivalstvo? U prvih 7 sati Threads već broji 10 miliona korisnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je rekao Zakerberg na pitanje: "Da li će Threads aplikacija biti uspešnija od Tvitera?"

  • 0
Meta Threads Foto: Shutterstock

Platforma Meta Threads je konačno tu, a prema rečima vlasnika Mete (roditeljske firme Threads-a) - u prvih sedam sati od pokretanja već je prikupila 10 miliona korisnika.

Mark Zakerberg je novu aplikaciju predstavio kao "prijateljskog" rivala Tviteru, iako je poznato da su on i Ilon Mask u javnom sukobu.

Stručnjaci kažu da bi Threads mogao da privuče one korisnike Tvitera koji su nezadovoljni nedavnim promenama na toj platformi, budući da Threads omogućava korisnicima da objavljuju do 500 znakova i ima mnogo funkcija sličnih Tviteru.

Ranije je Zakerberg rekao da će upravo taj "zdrav" odnos prema glavnom konkurentu - biti ključ uspeha nove aplikacije. Ali, Mask se oglasio tim povodom, rekavši sledeće:

"Daleko je bolje da vas napadaju stranci na Tviteru, nego da se prepustite lažnoj sreći Instagrama, ispod koje je prikriven bol".

Na pitanje da li će Threads aplikacija biti "veća zvezda" od Tvitera, Zakerberg kaže da će biti potrebno "neko vreme", ali da misli kako treba da postoji aplikacija za javnu raspravu sa više od milijardu ljudi na njoj.

- Tviter je imao priliku da to uradi, ali nije uspeo. Nadamo se da mi hoćemo - naveo je šef Mete, pod čijem okriljem posluju i platforme Fejsbuk, odnosno Instagram.

Ali, konkurenti su kritikovali količinu podataka koju nova aplikacija može da koristi, aludirajući na lične, zdravstvene i finansijske podatke, koji su generalno osetljiva tema.

Neki korisnici su, takođe, izrazili zabrinutost da nije moguće izbrisati Threads profil, a da se, pritom, automatski ne izbriše i Instagram nalog povezan s njim.

"U ovom trenutku ne možete da izbrišete svoj Threads profil a da ne izbrišete svoj Instagram nalog. To je nešto na čemu radimo. U međuvremenu, možete da deaktivirate svoj Threads profil u bilo kom trenutku", rečeno je iz Mete.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>