• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Budućnost ispunjena novim šansama": Srbija domaćin regionalne tehnološke konferencije

Vreme čitanja: oko 2 min.

SPLET Tech konferencija održava se po drugi put u našoj zemlji

  • 0
Splet Foto: Telegraf.rs

Osnivače startapa, investitore, predstavnike korporacija, državnih institucija i akademske zajednice, ali i druge aktere inovacionog ekosistema, dočekaće preko 80 govornika, eksperata iz Srbije i sveta na drugoj po redu SPLET Tech konferenciji u oktobru.

- Ovogodišnja konferencija nas vodi korak dalje ka zajedničkoj budućnosti ispunjenoj novim šansama. Posebno se radujemo razgovoru o web3 i blokčejn tehnologijama, oblasti koju je naš projekat prepoznao kao najprespektivniju za razvoj inovacija u Srbiji.

Da li granica rasta postoji, kako nove tehnologije transformišu društvo i ekonomiju, i koje korake moramo preduzeti da bismo nastavili započetu tradiciju inovacija, saznaćete na konferenciji 10. oktobra - rekla je Aleksandra Popović, direktorka projekta "Srbija inovira" i jedna od govornica.

Na čak 9 simultanih bina održaće se predavanja, motivacioni govori, panel diskusije i radionice, kao i interaktivne sesije, a posetioci će imati priliku i da upoznaju domaće startape i njihova inovativna rešenja u okviru startap zone.

Tom prilikom biće predstavljeni aktuelni tržišni i investicioni trendovi, izazovi i mogućnosti koje dolaze sa skaliranjem na nova tržišta, potencijali koje multidisciplinarnost donosi inovativnim timovima, kao i implikacije uvođenja novih tehnologija u život, društvo i ekonomiju.

- Sagledavanje problema ili prilike iz više uglova igra veoma važnu ulogu u uspehu svakog biznisa i projekta. Ovo je posebno aktuelno od kada su digitalne tehnologije počele da transformišu svet oko nas, stoga je i jedna od ključnih tema ovogodišnje konferencije razvoj multidisciplinarnosti, koja je sve važnija za dinamično i zahtevno okruženje globalnog tržišta - dodao je Nebojša Bjelotomić, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija, direktor projekta "Preduzmi ideju" i jedan od govornika konferencije.

Ko sve dolazi na SPLET?

Na SPLET-u vas očekuju dobro poznata imena iz domaćeg ekosistema, Emilija Vuković, suosnivačica kompanije Agile Dynamics Tech i Miljan Tekić, suosnivač i operativni direktor jednog od najbrže rastućih domaćih startapa - Tenderly, Đorđe Vukotić, direktor prodaje i operacija u kompaniji Joberty, ali i svetski priznati stručnjaci kao što je Andrew Nguyen, koji trenutno vodi globalni kapacitet medicinske informatike u kompaniji Roche.

Marko i Marija Grujić, osnivači startapa Neuroblast, podeliće svoju priču - kako su povezali video igre sa biomedicinom, dok će Kristina Janković Obućina, iz Asocijacije industrije video igara Srbije predstaviti novi program Shift2Games – platformu koja svim zainteresovanima za gejming industriju pruža detaljne i pouzdane informacije o gejmingu kao karijernom putu.

Učesnici konferencije imaće priliku i da čuju od predstavnika fondova preduzetničkog kapitala (VC) koje investicione niše su u fokusu TS Ventures, Fifth Quarter Ventures i Omorika Ventures, koje faze razvoja startup kompanija podržavaju, kao i da od predstavnika organizacija podrške iz regiona dobiju odgovor na pitanje "Zašto smo jači zajedno?".

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>