• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako žele da rade na "kul" projektima, mladi ne moraju da napuste zemlju: Otvorene prijave za mentorski program

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srednjoškolci završnih godina će moći da pregledaju biografije mentora i izaberu one koji odgovaraju njihovim interesovanjima i karijernim ciljevima

  • 0
programiranje Foto: Pixabay

Prijave za treći ciklus mentorskog programa Karijera 4.0, koji će omogućiti srednjoškolcima na završnoj godini da se povežu sa više od 40 stručnjaka iz digitalnih kompanija koje posluju u Srbiji, biće otvorene do 6. oktobra.

Program je dizajniran da pomogne učenicima da donesu odluku o daljem obrazovanju i izboru karijere, kao i da bolje razumeju kako se teorijsko znanje primenjuje u poslovnom svetu, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Tokom prethodna dva ciklusa, više od 700 srednjoškolaca iz cele Srbije radilo je sa više od 80 mentora iz domaćeg digitalnog sektora.

- Iskustvo je pokazalo da srednjoškolci često ne znaju da na razvoju vrhunskih digitalnih proizvoda i usluga mogu da rade iz Srbije i zamišljaju da ako žele da rade na nekim "kul" projektima treba da napuste Srbiju.

Prethodne dve godine u kojima smo realizovali Karijeru 4.0 su nam pokazale da je dok su još u školskoj klupi pravo vreme da im pokažemo da u Srbiji postoje kompanije koje se na svetskom nivou bave gejmingom, biotehnologijom, blokčejnom, veštačkom inteligencijom… i da su njihovi zaposleni više nego spremni da svoje vreme stave na raspolaganje onima koji će im sutra postati kolege i predvoditi tehnološki razvoj naše zemlje - istakla je Tijana Stefanović, projektna menadžerka Inicijative Digitalna Srbija.

Kako navode ispred Inicijative, mesečni mentorski sastanci će se održavati onlajn, što omogućava učenicima iz svih delova Srbije da se upoznaju sa stručnjacima iz vodećih digitalnih kompanija u zemlji.

Srednjoškolaci će u četiri meseca trajanja programa imati priliku da se pripreme za izazove koje donosi Četvrta industrijska revolucija i poslovi budućnosti sa stručnjacima iz različitih oblasti — razvoj softvera, telekomunikacije, gejming, upravljanje projektima, bioinformatika, marketing, menadžment, pravo, HR i mnoge druge.

Prilikom prijave za program, učenici će moći da pregledaju biografije mentora i izaberu one koji odgovaraju njihovim interesovanjima i karijernim ciljevima.

Prijave su otvorene od danas i svi zainteresovani srednjoškolci na završnoj godini mogu da posete dsi.rs/karijera40 i popune prijavu do 6. oktobra.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>