• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može li Evropa da se izbori sa krizom u zdravstvu i društvu? Počelo je stvaranje pametnih zajednica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, dva važna predstojeća događaja za region koja se održavaju u Sloveniji, a tiču se Dunavske strategije, održavaju se 23. oktobra

  • 0
Dunav Foto: https://europa.eu/regions-and-cities

Ovogodišnja manifestacija „Evropska nedelja regiona i gradova“ (#EURegionsWeek), kao platforma koja se bavi zajedničkim izazovima s kojima se suočavaju regioni i gradovi Evrope, održava se od 9. do 12. oktobra u Briselu.

Jedna od važnih tema događaja biće promovisanje građanskog angažovanja tj. kako pametne zajednice utiču na privlačnost regiona i na zadržavanje talenata.

Pametne zajednice (Smart Communities) su skupovi pojedinaca koji aktivno učestvuju u oblikovanju svoje budućnosti. Takođe, jedna od glavnih tema koja je na programu biće revolucija u zdravstvu.

U uslovima sve većih zahteva za zdravstvenim sistemima i konstantnih nedostataka osoblja, pružanje visokokvalitetne medicinske nege postaje sve teži zadatak.

Tokom 2022. godine ovaj događaj je postavio rekorde sa 20.000 učesnika, 272 sesije i 528 partnera i potvrdio svoju ulogu kao vodeća platforma za umrežavanje regiona i gradova, razmenu znanja, ideja i rešavanje problema.

Od novembra 2023. do decembra 2024. godine Austrija će preuzeti predsedavanje Dunavskom strategijom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>