• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamislite da razgovarate sa AI verzijom svog omiljenog pevača: Mark Zakerberg smatra da je to sledeći korak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, nisu svi optimistični kao direktor Mete

  • 0
mark zakerberg Mark Zakerberg / Foto: Profimedia

Izvršni direktor Mete Mark Zukerberg smatra da postoji "ogromna potreba" za AI verzijama poznatih ličnosti sa kojima bi fanovi mogli da komuniciraju.

Uzimajući za primer Kajli Džener, objasnio je da bi AI mogla da posluži kao njen pomoćnik i da bi potrošačima bilo zabavno da komuniciraju sa njom.

- Ljudima će biti jasno da nisu u interakciji sa fizičkom Kajli Džener, to bi bila neka vrsta AI verzije - dodao je on.

Međutim, Zakerberg je rekao da bi verzije poznatih ličnosti sa veštačkom inteligencijom mogle da budu "više stvar sledeće godine", zbog zabrinutosti za bezbednost brenda, pošto bi poznate ličnosti želele da budu sigurne da njihov imidž neće biti korišćen za davanje problematičnih izjava prenosi Biznis Insajder.

Ipak, nisu svi optimistični kao Zakerberg. Izvršni direktor Spotifaja rekao je da muzička industrija ima "legitimnu zabrinutost" u vezi sa širenjem pesama generisanih veštačkom inteligencijom, dodajući da njegova platforma radi sa partnerima na rešenjima za zaštitu umetnika.

U međuvremenu, zaštita od veštačke inteligencije bila je centralna briga koja je podstakla nedavno završeni štrajk holivudskih glumaca, zbog straha da bi studiji mogli da koriste performanse generisane veštačkom inteligencijom da digitalno zamene glumce.

(Telegraf Biznis)

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>