• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograd domaćin prve konferencije o primeni veštačke inteligencije u turizmu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušaćemo da AI približimo zaposlenima u turizmu, da u konkretnim temama, u konkretnim razgovorima damo odgovore na razna pitanja, rekao direktor Centra za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić

  • 0
Srbija, inovacije, tehologija Foto: Tanjug/NITRA

U Beogradu se danas održava Prva konferencija o primeni veštačke inteligencije (AI) u oblasti turizma u Srbiji.

Na ovom skupu zaposleni u turizmu upoznaće se sa konkretnim koracima u primeni AI tehnologije i mogućnostima najlakšeg načina njihovog implementiranja.

Ovaj jednodnevni skup organizuje Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

Direktor Centra za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić kazao je otvarajući konferenciju da pred svima nama stoje razni izazovi, pre svega etički, ali da je uočeno da ne postoji konkretan kontakt između tradicionalnih industrija i IT-a.

"Ovom konferencijom ćemo pokušati da AI približimo zaposlenima u turizmu, da u konkretnim temama, u konkretnim razgovorima damo odgovore na razna pitanja, ali i da približimo samu temu kao i da konkretizujemo dalje aktivnosti i nadam se da ćemo na kraju dana da svi zajedno ostvarimo konkretne zaključke", kazao je on.

Nikolić je naglasio da je danas primena AI praktično na svakom koraku, odnosno da je njena primena od hotelske industrije pa do svih satelitskih industrija koje ostvaruju prihode na bazi turizma.

"Naši konsultanti su tu, oni će pokušati da približe sve aktivnosti koje su potrebne da se urade kako bi se različite tehnologije implementirale. Imamo i veliku podršku Ministarstva privrede u tome koja ide do čak 12.000 evra subvencionisanja ovih i ovakvih implementacija, tako da sve zavisi od današnjih razgovora, koji će verujem uspešno se završiti", naveo je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>