• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaposleni Open AI prete odlaskom ako članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke

Vreme čitanja: oko 1 min.

U saopštenju se dodaje da će se ovom timu pridružiti i Greg Brokman, koji je takođe otpušten iz Open AI u petak, kao i druge kolege

  • 0
AI kompanije Foto: Shutterstock.com

Skoro 500 zaposlenih kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI, danas je zapretilo da će otići iz firme ako svi članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke, preneo je Rojters pozivajući se na pismo zaposlenih.

"Način na koji ste otpustili Sema Altmana i uklonili Grega Brokmana iz odbora ugrozio je posao i potkopao našu kompaniju i njenu misiju. Vaše ponašanje je jasno pokazalo da niste kompetentni da nadgledate Open AI", navodi se u pismu, prenosi porta Vajerd (Wired).

Doskorašnji izvršni direktor kompanije Open AI, Sem Altman, koji je sa te funkcije opušten u petak, pridružiće se Majkrosoftu kako bi predvodio novi napredni istraživački tim za veštačku inteligenciju (AI), saopštio je danas izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela na društvenoj mreži X (Tviter).

U saopštenju se dodaje da će se ovom timu pridružiti i Greg Brokman, koji je takođe otpušten iz Open AI u petak, kao i druge kolege, prenosi Gardijan. Novi izvršni direktor Open AI Emet Šir je danas potvrdio da je prihvatio ponudu koja se, kako je rekao, dobija jednom u životu, da bude privremeni šef ove kalifornijske kompanije, kao i da će reformisati menadžment i rukovodstvo Open AI.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>