• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hakovane platforme za kriptovalute, povezane s uticajnim biznismenom: Ukradeno 115 miliona dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika količina domaće kriptovalute HTX-a, HBTC, takođe je ukradena

  • 0
anonymous, anonimusi hakeri, Foto: Pixabay

Hakovane su dve poznate platforme za kriptovalute, povezane sa preduzetnikom visokog profila u IT svetu, Džastinom Sunom. Napadi su se dogodili u dva navrata, a sa obe platforme je ukradena suma u iznosu od 115 miliona dolara.

Prva je HTX berza digitalnih valuta, ranije poznata kao Huobi, iz koje su hakeri izvukli oko 30 miliona dolara u kriptovalutama, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi CNBC. Druga napadnuta platforma je Heco Chain.

San, koji je investitor u HTX-u i takođe povezan sa Heco lancem, potvrdio je ove napade. Tzv. blokčejn most Heco povezuje različite mreže kako bi omogućio brzu zamenu i kretanje različitih kriptovaluta. Pokazalo se da su ovi lanci podložni hakovanju.

Firma za analizu tržišta CryptoQuant procenjuje da je ukupno 85,4 miliona dolara u kriptovalutama ukradeno iz Heco-a. Novac je, uglavnom, bio denominovan u stabilnoj valuti USDT i u etru.

Velika količina domaće kriptovalute HTX-a, HBTC, takođe je ukradena. Cena HBTC-a je pala za više od 5% u odnosu na 24 sata ranije, piše dalje američki medij.

HTX je saopštio da pokušava da identifikuje izvor napada i da je "sproveo hitne mere za zaštitu imovine korisnika". Berza je privremeno suspendovala usluge depozita i povlačenja na HTX-u i Heco Chain-u, kao "meru predostrožnosti".

Kompanija je takođe rekla da će "u potpunosti nadoknaditi sve gubitke, nastale usled napada vrućeg novčanika". Termin vrući novčanik se odnosi na novčanik za kriptovalute koji je povezan na internet.

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>