• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste vi taj stručnjak? Ako se bavite ovim poslom možete da zaradite i do 800.000 dolara godišnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne možete lako da obučite ove ljude, ne možete ih lako regrutovati sa drugih mesta"

  • 0
Bogat covek dolari Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Plata inženjera u kompaniji za razvoj veštačke inteligencije Open AI može da dostigne 800.000 dolara godišnje.

Najčešći raspon plata AI inženjera u oglasima, koji se navode na sajtu firme Open AI, je između 200.000 i 370.000 dolara godišnje, a nekoliko specijalizovanih pozicija donosi zaradu od 300.000 do 450.000 dolara.

U plate nisu uključeni bonusi ili prinosi od dividendi kompanije, koje mogu da podignu platu sa 300.000 na 800.000 dolara godišnje, prenosi Blumberg, pozivajući se na sajt Levels.fyi.

Zaposleni u Open AI su zbog toga bili u poziciji da vrše pritisak na upravni odbor kompanije, da se otpušteni izvršni direktor kompanije Sem Altman ipak vrati na funkciju.

- Ne možete lako da obučite ove ljude, ne možete ih lako regrutovati sa drugih mesta. Zadržavanje onih koje imate je najvažnija strategija - rekla je ekonomistkinja Džulija Polak.

Postoji velika razlika između razumevanja AI modela na teoretskom nivou i posedovanja veština i iskustva za njihovu primenu, što otežava traženje talenata na univerzitetima.

- Potrebno je mnogo vremena da se nauči pravi kod kompanije. Inženjer veštačke inteligencije koji već radi u kompaniji vredi koliko i tri AI inženjera van kompanije - zaključila je Polak.

(Telegraf Biznis)

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>