• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

PayPal otpušta 2.500 radnika na globalnom nivou

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godinu dana nakon što je u kompaniji sproveden prvi talas otpuštanja

  • 0
PayPal Foto: Shutterstock

Do kraja nedelje još 2.500 zaposlenih u PayPal-u dobiće otkaz, potvrdio je Aleks Kris, generalni direktor ove kompanije koja stoji iza jedne od vodećih aplikacija za promet i plaćanje.

Godinu dana nakon što je u kompaniji sproveden prvi talas otpuštanja, PayPal će ovim potezom ukinuti 9 odsto radnih mesta na globalnom nivou.

Jedan od glavnih razloga za ovakvu odluku leži u sve jačoj konkurenciji rivala kao što su Apple, Zelle i Block, zbog čega su u PayPalu prinuđeni da "seku" troškove, što je jedan od glavnih zadataka Aleksa Krisa.

On je prošle godine doveden iz kompanije Intuit sa zadatkom da preokrene situaciju u ovoj firmi: PayPal je u tom trenutku izgubio 20 odsto vrednosti akcija za manje od 12 meseci, javlja BBC.

U novembru je posle više od godinu dana PayPal prijavio pozitivno poslovanje - prvi put pod novim direktorom. Ovo je nadmašilo očekivanja analitičara, dajući investitorima nadu da je preokret u toku.

Prošle nedelje, kompanija je lansirala nove proizvode vođene veštačkom inteligencijom, kao i funkciju plaćanja jednim klikom.

Tokom 2023. je, prema podacima veb-platforme Layoffs koja prati otpuštanja u tehnološkoj industriji, izgubljeno više od 260.000 radnih mesta u kompanijama koje se bave najrazličitijim tehnološkim aspektima.

Samo u poslednjih mesec dana, više od 100 tehnoloških kompanija – uključujući Meta, Amazon, Microsoft, Google, TikTok i Salesforce – objavilo je ukupno skoro 29.000 otpuštanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>