• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft planira da do 2025. nauči dva miliona Indijaca da koriste AI

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuka će se odvijati preko lokalnih centara za zapošljavanje, kurseva vođenja karijere, škola, koledža i univerziteta

  • 0
Veštačka inteligencija, kreativnost Foto: Shutterstock.com

Američki tehnološki gigant, Majkrosoft, objavio je da će do 2025. godine naučiti dva miliona građana Indije da koriste alate veštačke inteligencije (AI), u okviru incijative ADVANTA(I)GE INDIA. Pokretanje programa najavio je izvršni direktor Majkrosofta, Satija Nadela, tokom zvaničnog putovanja u tu zemlju.

Nadela, koji je inače poreklom iz Indije, tokom posete je pozvao kompanije da koriste veštačku inteligenciju za povećanje produktivnosti i poboljšanje kvaliteta proizvoda. Kako smo pisali više puta, Majkrosoft je među kompanijama koje se najopsežnije bave oblašću veštačke inteligencije.

Kompanija navodi da 90 odsto indijskih izvršnih direktora kaže da od svojih budućih radnika očekuju znanja u vezi sa AI, dok 78 odsto indijskih radnika smatra da njihove veštine u oblasti veštačke inteligencije nisu dovoljne za rešavanje aktuelnih problema.

Obuka će se odvijati preko lokalnih centara za zapošljavanje, kurseva vođenja karijere, škola, koledža i univerziteta, i očekuje se da će obuhvatiti 500.000 učenika u gradovima i 400.000 školaraca u udaljenim regionima Indije. Pored toga, Majkrosoft kaže da će obezbediti detaljnu obuku za 100.000 mladih žena.

Takođe, planiraju da unaprede AI veštine kod 250.000 indijskih vladinih zvaničnika i prošire mogućnosti za 2.500 neprofitnih organizacija koje će, zauzvrat, moći da obuče još 750.000 mladih ljudi za rad za veštačkom inteligencijom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>