• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija razmatra proširenje saradnje sa poznatom američkom IT kompanijom

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijerka Ana Brnabić je o tome razgovarala u Dubaiju

  • 0
biotehnologija Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče u Dubaiju, na Svetskom samitu vlada, sa izvršnim potpredsednikom kompanije “Oracle” Majkom Sićiliom o dosadašnjoj saradnji i prvom “Oracle cloud” regionalnom centru u Jugoistočnoj Evropi, koji se nalazi u Državnom data centru u Kragujevcu.

Brnabić je istakla da je dogovoreno da se saradnja unapredi u pogledu potencijalnog partnerstva u oblasti biotehnologija i BIO4 kampusa, kao i u oblasti našeg obrazovnog sistema navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Takođe, premijerka se susrela i sa premijerom Sijera Leonea Dejvidom Sengehom, sa kojim se saglasila da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, ali i da postoji dosta prostora za njihovo unapređenje, naročito na ekonomskom planu, na čemu će se raditi u budućnosti.

Ona je napomenula da je sa premijerom Sijera Leonea razgovarala i o razmeni iskustava u oblasti veštačke inteligencije, digitalizacije, kao i u inovacijama i omogućavanju povoljne klime za preduzetničke poduhvate mladih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>