• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći proizvođač čipova nastavlja da se širi: Najavljeno otvaranje druge fabrike u Japanu

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

TSMC proizvodi oko 90% svetskih supernaprednih poluprovodnika

  • 0
Taiwan Earns TSMC Foto: Tanjug/AP

Najveći svetski proizvođač čipova "Taiwan Semiconductor Manufacturing", zbog velike potražnje najavio je izgradnju druge fabrike u Japanu. Kako se navodi, Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM), koja je u većinskom vlasništvu TSMC-a, planira da počne izgradnju do kraja ove godine, a objekat bi trebalo da bude u funkciji do kraja 2027. godine.

Svoju priliku "ugrabili" su i Toyota Motor i Sony, koji su takođe investorali u izgradnju druge fabrike TSMC-a.

Ovim ulaganjem, zajedno sa prvom JASM-ovom fabrikom, koja bi trebalo da počne sa radom ove godine, ukupna investicija u Japanu će premašiti 20 milijardi dolara

Inače, TSMC proizvodi oko 90% svetskih supernaprednih poluprovodnika, i snabdeva najveće gigante na svetu. U svojoj ponudi imaju čipove koji mogu da kontrollišu većinu stvari koje nas okružuju.

Kompanija je najnaprednija u Tajvanu, ali nastavljaju da se šire širom sveta, budući da potražnja za njihovim proizvodima samo raste. Prošle godine su najavili otvaranje firme u Drezdenu u Nemačkoj, koja je prva u Evropi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>