• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lansiran prvi četbot za privredu Srbije!

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Servis je dostupan na sajtu Privredne komore Srbije tokom cele godine

  • 0

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež predstavio je na 31. po redu Kopaonik Biznis forumu prvi bizčet, koji je napravio Centar za digitalnu transformaciju u okviru ove poslovne asocijacije.

- Bizčet je prvi digitalni asistent u regionu i jedan od prvih u Evropi namenjen poslovnoj zajednici koji je uspostavila neka poslovna asocijacija i koji je “verziran” za pitanja važna za poslovanje u različitim fazama - rekao je Marko Čadež na predstavljanju i dodao:

- Ako želite da dobijete informaciju kako da osnujete firmu, kako do određenih olakšica, kako da povratite porez i šta vam je potrebno za to, kako da dobijete Open Balkan ID broj i radne dozvole, zatim, vizu za strane radnike, naš digitalni asistent vas vodi korak po korak.

Kako je Čadež ranije najavio na svom Instagram nalogu ,,Otišli smo da pobedimo, pobedili smo i doneli nešto dobro i hajde to da iskoristimo".

U pitanju je ,,digitalni asistent za poslovanje u Srbiji" baziran na veštačkoj inteligenciji i OpenAI tehnologiji.

Iz Centra za digitalnu transformaciju PKS poručuju da je ovaj servis u mogućnosti da u ,,svakom trenutku 24 sata dnevno tokom cele godine pruža pravovremene realne informacije kako domaćoj, tako i stranoj privredi".

- Ovaj servis je baziran na OpenAI tehnologiji, koja je u mogućnosti da obradi u realnom vremenu svu dokumentaciju u bilo kojoj formi - poručuje Dragan Tanasković, komercijalni direktor CDT-a.

Servis je dostupan na sajtu Privredne komore Srbije tokom cele godine.

- Potpuno je besplatan kako za domaću tako i za stranu privredu ili bilo koga ko je u potrazi za informacijama o poslovanju ili dolasku u našu zemlju - dodaje Tanasković.

Sjajan primer upotrebe novih tehnologija

Članica Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, koja je inače i ove godine generalni sponzor KBF, Bojana Stojanović Kaličanin poručila je da je Bizčet PKS sjajan primer upotrebe novih tehnologija u svrhu smanjenja birokratskih prepreka i pionirski projekat izgradnje tehnološke infrastrukture za lakšu i bržu realizaciju projekata investitora.

Dodala je da je ova aplikacija još jedna potvrda da PKS aktivno podržava transformaciju čitave privrede, menjajući tradicionalne modele rada i komunikacije agilnim i tehnološki podržanim rešenjima.

- Naša banka ove godine takođe nastavlja potpunu transformaciju poslovnog modela, ali i razmišljanja i rada. U okviru kompleksnog projekta sa više od 2.500 aktivnosti digitalizovaćemo većinu proizvoda i usluga, pojednostavićemo i ubrzati interne procese, kako bismo bili još efikasniji i bliži svim svojim klijentima - navela je članica Izvršnog odbora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>