• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tek je krenuo u srednju školu, a već niže uspehe: Toni je najmlađi programer u svetu kriptovaluta

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je veoma mlad, dobitnik je brojnih nagrada, a kako kaže voli da ideje pretvara u stvarnost

  • 0
kriptovalute Foto: Pixabay

Toni Dumančić je učenik prvog razreda Srednje elektrotehničke škole "Ruđer Bošković" u Mostaru. On je ujedno strastveni inovator i programer, koji je "zaljubljen" u veštačku inteligenciju.

Iako je veoma mlad, dobitnik je brojnih nagrada, a kako kaže voli da ideje pretvara u stvarnost i stvara inovativna rešenja koja menjaju digitalni svet.

U nedavnom gostovanju u podkastu o kriptovalutama, Toni je otkrio da se zaljubio u njih i blokčejn kada je imao samo 12 godina i da do danas ima mnogo uspešnih projekata u ovim oblastima.

Jedna od aplikacija sa kojom je Toni osvojio zlatnu medalju je RestoRitam, ugostiteljski softver. Glavna svrha ove aplikacije je da ubrza usluživanje gostiju u restoranima.

Njegova inovativna primena tehnologije kamere i veštačke inteligencije omogućava sistemu da prepozna kada bilo koji gost zatraži uslugu konobara, pružajući do pet puta bržu uslugu, prenosi Hercegovina.info.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>